GAIA

Gaia roept belgische regering op om bij noorwegen te protesteren tegen Zeehondenslachtingen door toeristen

GAIA start mail-, brief- en belactie

05 october 2004

© GAIA

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert geschokt op de beslissing van de Noorse regering die nu ook toeristen inschakelt om zeehonden gruwelijk af te slachten. 'Hoeveel lager kan een overheid nog vallen?' vraagt GAIA zich af.

Het is absolute flauwe kul dat zeehonden verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van het vissenbestand. Het is de overbevissing door de mens die hiervoor verantwoordelijk is! Net als de Canadese regering bedient de Noorse regering zich op een lafhartige wijze van dit soort wetenschappelijke nonsens om nutteloze moordpartijen op weerloze dieren goed te praten. In maart van dit jaar was GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch zelf nog getuige van wrede slachtingen in Canada. In Noorwegen mogen de toeristen de dieren afschieten, maar wie denkt dat dit humaan gebeurt, is wel heel lichtgelovig. GAIA roept de mensen op massaal te mailen, te schrijven en te bellen naar de Noorse Ambassade en bezint zich over verdere acties op internationaal niveau om deze perverse moordpartijen te doen stoppen.

Coördinaten Koninklijke Noorse Ambassade in Brussel: Ambassadeur John Bjørnebye
Archimedestraat 17
1000 Brussel
Tel: 02/ 646 07 80
Fax: 02/ 646 28 82
E-mail: emb.brussels@mfa.no
Bovendien roept GAIA de Belgische regering en het Parlement op om officieel protest aan te tekenen bij Noorwegen. GAIA vraagt ook aan minister van Economie Marc Verwilghen, de Belgische regering en het Parlement om het wetsontwerp van minister Moerman om de in- en uitvoer van zeehondenbont dringend wet te doen worden.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be