Provincie Utrecht

Persbericht

Blanken benoemd tot waarnemend burgemeerster Woudenberg

5-10-2004
De heer mr. W. Blanken is door de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht per 5 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Woudenberg. De heer Blanken vult het burgemeesterschap tijdelijk in vanwege het vertrek van de heer mr. A.B.L. de Jonge. De Jonge is per 16 september benoemd als burgemeester van Dronten. De heer Blanken is oud-burgemeester van Ede.

De commissaris van de Koningin kan indien hij dat nodig acht een waarnemend burgemeester benoemen. In de gemeente Woudenberg heeft hij daarvoor gekozen, omdat hij het ongewenst acht dat één van de drie wettelijke organen van het gemeentebestuur (gemeenteraad, college van b en w en de burgemeester) voor een langere periode onvervuld zou zijn. In de afgelopen week heeft de commissaris met de gemeenteraad overlegd over de benoeming van de heer Blanken.

Of een procedure voor het benoemen van een vaste burgemeester wordt gestart, hangt onder meer af van besluitvorming van de gemeenteraad van Woudenberg en van provinciale staten van Utrecht over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. De stand van zaken hierover wordt binnen een jaar door de commissaris van de Koningin en de gemeenteraad gezamenlijk geëvalueerd.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de chef van het kabinet van de commissaris van de Koningin, de heer drs. W.M. Hack, (030) 258 23 25 of via e-mail:
kabinet@provincie-utrecht.nl.

Laatst gewijzigd op 10/18/2004 03:57:18 PM. Paginabeheer: Bas.Thomas@provincie-utrecht.nl