Ingezonden persbericht


Masterclass Informatie als productiefactor

Aan de mensen die echt geĂŻnteresseerd zijn in Informatie en IT in organisaties.

Naast Arbeid, Kapitaal en Grondstof is Informatie de 4e productiefactor voor organisaties. Voldoende kennis van de 4 productiefactoren maakt het besturen van organisaties mogelijk. Het beter hebben en beheren van deze kennis geeft organisaties de voorsprong die ze nodig hebben om beter te zijn (of te worden) dan andere. Die kennis is bijvoorbeeld ook cruciaal om samen afgesproken regels voor Corporate Governance te realiseren en de organisatie goed te besturen.

De wereld verandert snel, en continu. Daarom is de Masterclass "Informatie Architectuur in de Praktijk" recent weer aangepast aan de nu bestaande theorie en praktijk. Daarbij is onder meer gekeken naar begrippen als kennis/kenniseconomie, uitbesteden/outsourcing/offshoring, governance (met gedragscode Tabaksblatt), employability, shortlists en enterprise architectuur.

Deze Masterclass is uniek omdat hij vanuit een onafhankelijke situatie gegeven wordt. Meer dan 200 cursisten uit ruim 125 organisaties hebben hem reeds gevolgd. Zij waren enthousiast, zie de hyperlink naar de referenties aan het einde van deze E-mail. Speciaal in deze Masterclass is dat de cursisten een analyse van de Informatie en IT in de eigen organisatie maken. Het blijkt dat men vooral veel leert van elkaars situatie. Het is verder ook mogelijk dat cursisten vrijstelling krijgen voor de (deel)cursus Architectuur in de MBA Information Architecture.

Voor deze Masterclass worden gastdocenten uitgenodigd. Zij zijn specialist in bijvoorbeeld strategievorming, bedrijfsprocessen, veranderkunde, cultuur en andere vakgebieden. Dit is nodig omdat informatie en IT niet los staat van de andere aspecten binnen organisaties. Integendeel, informatie en IT dienen ingepast te zijn in de gehele bedrijfsvoering en daarom is de inzet van die andere specialismen van groot belang.

Meer informatie over deze Masterclass kunt u vinden op het internet. Zie voor de hyperlinks aan het einde van deze E-mail.

De volgende Masterclass is gepland op dinsdag 5/10 - 26/10 - 9/11 - 23/11
- 7/12 en 21/12. Er zijn al diverse inschrijvingen binnen. Bij een te groot aantal inschrijvingen zal een extra cyclus op de maandag voorafgaand aan deze data overwogen worden.

IN-HOUSE ORGANISEREN IS OOK MOGELIJK
Deze Masterclass, of, indien gewenst, een afgeleide daarvan, wordt regelmatig in-house voor organisaties georganiseerd. Het voordeel van een in-house cursus is dat de cursisten samen op een lijn van denken gebracht worden t.a.v. de productiefactoren en IT in hun organisatie. We hebben daarbij zowel ervaring met homogeen samengestelde groepen medewerkers als met gemengde groepen met diverse disciplines en niveaus. Het programma van de Masterclass is zodanig modulair opgezet dat het zonder meer mogelijk is om stof aan een omgeving, situatie en/of niveau aan te passen. Daarmee komt het gebodene optimaal bij de behoefte die vastgesteld is voor een groep mensen. Bovendien is een in-house cursus snel goedkoper dan het een voor een sturen van mensen naar de cursus met open inschrijving.

Indien u vragen heeft, stelt u ze dan gerust. We beantwoorden ze graag.

Met vriendelijke groet,

Steven van 't Veld
Principal Informatie Architect

---

Architectuur, Informatie & Management (A/I/M) bv.

* Molenlaan 155, 3055 GA Rotterdam

* Telefoon: 010-4612537

* Mobiele tel: 06-53322595

* Fax naar Email: 084-2239544
E-mail: Steven.van.t.Veld@AIM.nl
Homepage: http://www.AIM.nl/
en http://www.AIM.nl/opleidingen/

---

Zie ook http://www.stichting-cia.org/

Documenten op internet op http://www.aim.nl/opleidingen/:

De volgende documenten zijn op te vragen via de volgende adressen op internet:
... Flyer met uitgebreide informatie over deze Masterclass: http://www.aim.nl/opleidingen/Flyer_Masterclass_Informatie_Architectuur.pdf ... Inschrijfformulier voor deze Masterclass:
http://www.aim.nl/opleidingen/Inschrijving_AIM_Masterclass.pdf ... Ervaringen van mensen die deze Masterclass gevolgd hebben: http://www.aim.nl/opleidingen/Referenties_Masterclass_Informatie_Architectuur.pdf

Deze 3 documenten kunnen ook in een keer via een geZIPped document opgevraagd worden: http://www.aim.nl/opleidingen/Masterclass_Informatie_Architectuur.ZIP