Ingezonden persbericht


Persbericht

Een beruchte moordenaar en contact met de doden op BBC ONE en BBC TWO.

September 2004

ONE life - Selby

BBC ONE, dinsdag 5 oktober, om 23.35 - 00.15 uur

In een paar seconden veranderde Gary Hart van een onbekende bouwvakker in één van de meest beruchte moordenaars van Engeland. Dit gebeurde toen hij met zijn Land Rover van de snelweg reed en op de hoofdrail van het East Coast-treinspoor terechtkwam. Hiermee veroorzaakte hij het Selby-rail-ongeluk, waarbij tien mensen de dood vonden en voor miljoenen ponden schade veroorzaakt werd. Tijdens zijn rechtszaak claimden de aanklagers dat hij in slaap was gevallen achter het stuur van zijn auto. De jury veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

Deze aflevering van ONE Life omvat een openhartige documentaire over de veertigjarige Gary Hart, die na zijn straf een nieuw leven probeert op te bouwen. Het programma vergezelt hem tijdens de eerste drie maanden van zijn vrijheid en zoekt antwoorden op de vragen van kijkers en slachtoffers. Waarom heeft hij nooit zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers? Waarom heeft hij zijn schuld aan of verantwoordelijkheid voor het ongeluk nooit geaccepteerd? Verdient hij nu geld aan zijn beruchtheid door middel van een boek?

De verfilming bevat ook interviews met overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers, in een poging om te begrijpen hoeveel schade het ongeluk heeft veroorzaakt.

Dit is een intiem en fascinerend portret van Hart, in zijn pogingen om opnieuw te beginnen.

Mediums - Talking To The Dead: Everyman

BBC TWO, woensdag 6 oktober, om 22.00 - 23.00 uur

BBC TWO ontmoet mensen die beweren contact te hebben met de doden. Hun wordt gevraagd of zij alleen maar valse hoop verspreiden en gebruikmaken van de zwakke plek van mensen, of gewoonweg vertellen wat de mensen willen horen in tijden van tegenslag.

Deze week onderzoekt medium Gordon Smith een aantal vreemde zaken in een pub in Glasgow. Ook geeft hij een bijzonder nauwkeurige beschrijving aan een echtpaar dat de dood van hun zoon probeert te accepteren. Jane Hamilton Parker tracht in contact te komen met de vermoorde vriend van een vrouw uit Southampton. Sharon Neill schiet een jonge man te hulp, die na contact met een medium een verbinding heeft naar de spirituele wereld waar hij niet op gerekend had.

Ondertussen overnacht een student parapsychologie in een huis waar spoken rond zouden dwalen. Daarmee hoopt hij zijn vaardigheden te verder ontwikkelen.

----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (