Ingezonden persbericht



- PERSUITNODIGING -

American Express overhandigt $100.000 aan Pieterskerk in Leiden

Dinsdag 5 oktober, 14.00 uur, Pieterskerk te Leiden

American Express draagt, ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan in Nederland, financieel bij aan de restauratie van de Pieterskerk te Leiden. Op 5 oktober overhandigt Vice-president & Country Manager van American Express in de Benelux, Jean-Luc Nocart, een cheque ter waarde van 100.000 dollar aan de burgemeester van Leiden, tevens voorzitter van de Stichting Pieterskerk, de heer Henri Lenferink en aan de directeur van de Pieterskerk, de heer Ton Boon. Deze bijdrage is voor de Pieterskerk - door de 'Pilgrim fathers' onlosmakelijk verbonden met Amerika - een belangrijke erkenning van het feit dat het niet alleen voor Nederlanders belangrijk is om deze historische locatie in stand te houden, maar ook voor de Amerikanen.

Programma:

14:00 Ontvangst

14:15 Welkomstwoord en een inleidende speech over de Pieterskerk en de huidige restauratie, door Dhr. Ton Boon, directeur Pieterskerk

14:25 100 jaar American Express door Jean-Luc Nocart, Country Manager van American Express Benelux

14:35 Overhandiging van de cheque door Jean-Luc Nocart aan Dhr. Ton Boon en Dhr.

Henri Lenferink, burgemeester van Leiden

14:40 Burgemeester Lenferink spreekt dankwoord uit namens de Pieterskerk en Leiden

én licht de exacte bestemming van de financiële bijdrage toe (het glas-in-loodraam)

14:50 Einde officiële programma en mogelijkheid voor een korte rondleiding

Naast de sprekers is ook Dhr. Riccardo Salmona, Vice-president External Relations World Monuments Fund, beschikbaar voor één-op-één gesprekken. Wilt u ons laten weten of u aanwezig bent bij de overhandiging en of u geïnteresseerd bent in een persoonlijk interview? U kunt eenvoudig een 'reply' sturen op deze uitnodiging. U kunt ook contact opnemen met:

Eva Wolf

Winkelman en Van Hessen

070-416 16 16
ewolf@winkelmanenvanhessen.nl