Gemeente Zwolle

Start onderzoek veilig ondernemen in Zwolle

De komende week-vanaf 5 oktober 2004- begint het Economisch en Sociaal Instituut van Windesheim met het afnemen van een vragenlijst naar de gevoelens van veiligheid onder de ondernemers in de binnenstad van de gemeente Zwolle.

Het onderzoek naar de veiligheidsgevoelens van ondernemers in de binnenstad van Zwolle, is een initiatief waarbij de gemeente Zwolle, politie, City Centrum, Kamer van Koophandel, de Stichting Veiligheidszorg, stadswachten en MKB- Nederland, samenwerken.
Het afnemen van de vragenlijsten wordt uitgevoerd door studenten van Windesheim in opdracht van het Economisch en Sociaal Instituut van Windesheim. De studenten geven de vragenlijsten af en nemen deze een week later weer in. Ondernemers wordt worden gevraagd naar hun gevoelens van veiligheid op het gebied van: slachtofferschap (of men zelf ooit slachtoffer is geweest van een delict of overlast ondervindt), winkel/bedrijfscriminaliteit (diefstal uit bedrijven, vernielingen en poging(en) tot inbraak) en preventie en infrastructuur (zoals welke maatregelen er zijn genomen om inbraak en diefstal te voorkomen).

Ondernemers die nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, kunnen contact opnemen met het Economisch en Sociaal Instituut van Windesheim.

De uitkomsten van het onderzoek en de te volgen acties zullen in december worden gepresenteerd.


---