05. 10.2004

HANSO IDZERDA VOORGEDRAGEN ALS LID RAAD VAN BESTUUR VAN LANSCHOT

De Raad van Commissarissen van Van Lanschot NV heeft het voornemen om mr H.H. (Hanso) Schotanus à Steringa Idzerda (57) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV. De heer Idzerda is momenteel voorzitter van de directie van CenE Bankiers NV, dat sinds 30 september deel uitmaakt van Van Lanschot. De kennisgeving van zijn benoeming staat op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot NV die op 20 oktober 2004 wordt gehouden.

'Van Lanschot en CenE Bankiers vormen een uitstekend koppel. Onze klantenbenadering, dienstverlening en bedrijfscultuur komen sterk overeen. Dat geeft mij veel vertrouwen in een succesvolle integratie van beide banken en in een gezonde toekomst van Van Lanschot', aldus Hanso Idzerda.

De heer Idzerda is sinds 2001 voorzitter van de directie (CEO) van CenE Bankiers in Utrecht en vanaf 2003 tevens CEO van ING Private Banking. Daarvoor was hij onder meer directeur Effecten van ING Investment Management, lid van het Management Team van ING Barings en directeur van ING Corporate Clients.

Raad van Bestuur
Na toetreding van de heer Idzerda zal de Raad van Bestuur van Van Lanschot als volgt zijn samengesteld:


- Drs F.G.H. (Floris) Deckers, voorzitter;

- Mr C.N. (Carel) van der Spek;

- Mr P.R. (Peter) Zwart;

- Mr H.H. (Hanso) Idzerda.

Bijlage:
Curriculum vitae H.H. Idzerda

Curriculum vitae mr H.H. Idzerda

Hanso Henricus Schotanus à Steringa Idzerda is geboren op 14 oktober 1946 in Eindhoven. Na het Gymnasium B doorlopen te hebben in Haarlem studeerde hij Rechten aan de universiteit van Leiden. Andere studies die hij volgde zijn onder meer Insead AMP en Wharton AMP.

De heer Idzerda werkte van 1972 tot en met 1990 bij ABN AMRO, laatstelijk als lid van het management team Corporate Banking. In 1991 trad hij in dienst van de ING Groep als directeur Corporate Clients. Van 1994 tot en met 1998 was hij directielid van ING Bank International (Global Head of Risk en lid management team ING Barings). Tot 2000 was hij directeur Effecten van ING Investment Management.

In 2001 volgde zijn benoeming tot directievoorzitter (CEO) van CenE Bankiers in Utrecht en in 2003 tevens tot CEO van ING Private Banking.

De heer Idzerda is voorgedragen als lid Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV (per 20 oktober 2004).

(foto) Mr H.H. (Hanso) Idzerda is voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV (foto vrij van copyright; de foto wordt u per e-mail toegestuurd of kan worden opgevraagd. Telefoon +31 (0) 297- 566 883).

's-Hertogenbosch, 5 oktober 2004

F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.


*****

Perscontacten Van Lanschot: J.A. Stein, Manager Corporate Communicatie. Telefoon +31 (0)73 548 33 50; telefax +31 (0)73 548 32 04.

Investor Relations Van Lanschot: drs A.J.J. Barens, Directeur Investor Relations. Telefoon +31 (0)73 548 81 77; telefax +31 (0)73 548 80 06.

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Pdf-versie persbericht