Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 05-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid.

Bromfietsster gewond

AMERSFOORT Op maandag 4 oktober raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 22.15 uur reed een 33-jarige automobiliste uit Soest over de Utrechtseweg. Toen zij afsloeg, zag zij een 50-jarige bromfietsster uit Amersfoort over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De 50-jarige vrouw is met knieletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij mocht na behandeling naar huis.

Eigenwijs

AMERSFOORT Op maandag 4 oktober ging een eigenwijze snorfietser toch rijden.

Rond 18.45 uur kwam een 46-jarige man uit Hooglanderveen naar het politiebureau aan de Van Asch van Wijckstraat. Hij meldde onenigheid te hebben gehad. Terwijl hij zijn verhaal deed, constateerde een politiemedewerker dat de man erg naar alcohol rook. Tevens zag hij dat de man kennelijk met een voor het politiebureau staande snorfietser was gekomen. Nadat de Hooglandervener zijn verhaal had gedaan, werd hem verteld dat hij NIET op zijn snorfiets mocht gaan rijden, waarna hij het bureau verliet.

Ondanks de waarschuwing, zagen politiemensen dat hij tocht zijn snorfiets startte en er op wegreed. Zij gingen achter hem aan en de man werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 735 ug/l, ruim meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van acht uur.