Politie nog steeds tevreden over verloop 3-oktoberviering

Leiden 05-10-2004 - De viering van 3 oktober verloopt rustig en zonder wanordelijkheden. Dit concludeert de politie na twee dagen feest. In de nacht van zondag 3 op maandag 4 oktober verrichte de politie nog wel 7 aanhoudingen voor een aantal uiteenlopende feiten. Er waren echter geen vechtpartijen of andere openbare orde problemen. Op de dag van de viering zelf behoefde de politie nog in zn geheel niet in actie te komen.

Vannacht rond 01.30 uur hield de politie op de Nieuwe Beestenmarkt een 16-jarige Leidenaar en een 21-jarige man uit Den Haag aan. Zij bezorgden een 23-jarige Leidenaar een gebroken neus. Beiden hebben na hun verhoor een dagvaarding meegekregen.

Op de Haarlemmerstraat hield de politie de afgelopen nacht in totaal drie mannen aan.Twee mannen van 23 en 21-jaar uit Zoeterwoude vonden het nodig een agent te beledigen. Een 17-jarige Leidenaar stond onder de ogen van agenten op een fiets te springen die hij naar later bleek op de Breestraat had gestolen.

Rond 04.50 uur moest de politie nog ingrijpen bij een ruzie op de Nieuwe Beestenmarkt. Daarbij werd een 30 jarige man uit Beverwijk en een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Alle verdachten zijn na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

De politie nam vandaag op de Hoge Rijndijk van een snackbarhouder een honderdtal bierblikjes in beslag. De man was bezig tegen het verbod in zijn waar uit te venten aan de kijkers van de optocht. Verder noteerde de politie een aantal onwelwordingen in met name cafes, waarvoor ambulances werden gewaarschuwd. Ook deden tot nu toe vier mensen aangifte van zakkenrollerij. Verder omschrijft de politie de sfeer als gezellig en ontspannen.