Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Hoevelaken, 5 oktober 2004

Zaterdag voor de boodschappen, zondag voor de financiën MONEYOU MAAKT HET DOE-HET-ZELVERS MAKKELIJK

Met een gevulde maag achter de computer op zoek naar de juiste hypotheek. Het bezoekersgedrag van on-line hypotheekverstrekker MoneYou toont aan dat Nederlanders het liefste na de lunch en het diner op zoek gaan naar de juiste hypotheek. Favoriete dagen om de financiële situatie door te rekenen zijn de zondag, maandag en donderdag. Op zaterdagen en feestdagen is de aandacht voor hypotheken het minste. MoneYou (onderneming van ABN AMRO Bouwfonds) heeft nu een aantal nieuwe tools toegevoegd aan de site waardoor het voor de consument nog eenvoudiger is om voortaan zelf de ideale hypotheek samen te stellen.

Uit recent onderzoek blijkt dat consumenten die zelf op zoek gaan naar een hypotheek, de zogenaamde 'doe-het-zelvers' uiteindelijk ook meer waar voor hun geld krijgen. MoneYou speelt als financiële dienstverlener in op de trend naar grotere transparantie in financiële zaken door hypotheken aan te bieden zonder overbodige en ingewikkelde constructies. Rick te Molder, managing director MoneYou: "In opdracht van Minister Zalm van Financiën is onlangs een studie uitgevoerd naar de mate waarin diverse groepen klanten erin slagen om de best passende hypotheek af te sluiten. Daaruit blijkt dat doe-het-zelvers er niet zo vaak naast zitten. Dat stimuleert onze doelgroep om zelf het heft in handen te nemen."

Voor de koffie een officiële offerte
Om deze groeiende groep doe-het-zelvers nog beter te bedienen, heeft MoneYou een aantal nieuwe 'gereedschappen' toegevoegd aan de site. Het is nu mogelijk om binnen een kwartier een officiële offerte in huis te hebben. Een offerteaanvraag na het diner levert dus een officiële offerte op voor de koffie. Aangezien mensen graag rustig nadenken over een hypotheek bestaat nu ook de optie om in een persoonlijk dossier vijf verschillende hypotheekberekeningen op te slaan om die op een later tijdstip weer in te zien. Ook kunnen bezoekers hun eigen hypotheekaanvraag 'volgen' van aanvraag tot het passeren van de hypotheek bij de notaris. Naast uitgebreid on-line advies biedt MoneYou daarbij ook gratis telefonisch advies (geen afsluitprovisie, gratis telefoonnummer).

Vernieuwde gereedschapskist van MoneYou
De nieuwe MoneYou release (www.moneyou.nl) biedt:
* uitgebreid on-line advies;

* binnen een kwartier een officiële offerte;
* de oversluitcheck (kijk en vergelijk je huidige hypotheek);
* een eigen persoonlijk dossier waar je vijf financieringsscenario's kan opslaan om ze later weer te raadplegen;
* een statusmonitor om de voortgang van je hypotheekaanvraag te controleren;
* als enige echt gratis telefonisch advies (geen afsluitprovisie, gratis telefoonnummer);
* een zeer scherpe, onderscheidende premie voor een aansprakelijkheidsverzekering (zelfs goedkoper dan Centraal Beheer, OHRA en FBTO) MoneYou
"Wij willen af van de mystiek die er rond hypotheken hangt", zegt Rick te Molder. "Daar is ons aanbod volledig op afgestemd, via de site of via het intermediair". MoneYou is een financiële dienstverlener die het gemak van internet combineert met de zekerheid van persoonlijk advies. MoneYou is een onderneming van ABN AMRO Bouwfonds.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (