Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL STAPT IN GROEIMARKT VOOR MOBIELE HARDDRIVES

WD Scorpio(tm) nieuwe 2,5-inch mobiele harddrive

Amsterdam, 5 oktober 2004 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) speelt met de nieuwe WD Scorpio(tm) 2,5-inch mobiele harddrive in op de snelgroeiende vraag naar mobiele opslagoplossingen voor notebooks en andere draagbare apparatuur. De WD Scorpio biedt een snelheid van 5.400 RPM en 12 milliseconden zoektijd. Tegelijkertijd is het stroomverbruik vergelijkbaar met systemen van 4.200 RPM, wat de levensduur van de batterij en de betrouwbaarheid op lange termijn ten goede komt. Met de toepassing van hoogwaardige productiemethoden en het bieden van optimale service aan nieuwe marktsectoren breidt Western Digital zijn potentiële markt sterk uit. Deze wordt geschat op in totaal 4,6 miljard dollar per jaar. Volgens onderzoeksbureau TrendFOCUS vormen de 2,5-inch harddrives een snelgroeiend segment in de harddrive-markt. Het bureau voorziet een groei van 47 miljoen stuks in 2003 naar 60 miljoen in 2004. De jaarlijkse groei wordt geschat op 22,2 procent tussen 2003 en 2007.

"Onze entree op deze markt is een belangrijke strategische stap en bedoeld om onze groeimogelijkheden te verbeteren", zegt Arif Shakeel, President en Chief Operating Officer van Western Digital. "Ons operationeel model en onze productiemethoden stellen ons in staat hoogwaardige en kosteneffectieve producten te maken in grote volumes. Bestaande klanten hebben ons gevraagd wanneer we de mobiele markt zouden betreden. Met de introductie van de WD Scorpio hebben we het antwoord gegeven."

WD Scorpio features
De exclusieve WhisperDrive(tm)-technologie met SoftSeek(tm)-algoritmes maakt van de WD Scorpio de stilste 2,5-inch harddrive van dit moment1, ongeacht de snelheid. De geavanceerde ShockGuard(tm)-technologie combineert verbeteringen in firmware en hardware voor de bescherming van het aandrijvingsmechanisme en het gevoelige 'platter surface'. Zo wordt tegemoetgekomen aan de strengste eisen op het gebied van schokbestendigheid (250Gs in gebruik, 900Gs buiten gebruik).

DuraStep(tm) Ramp voorziet in extra schokbescherming door het vastzetten van de diskkoppen. Hierbij wordt het meest geavanceerde materiaal toegepast dat nu beschikbaar is op de markt. De drive kan daardoor 600.000 load/unload-cycli uitvoeren zonder vervuiling. Een sterke roestvrijstalen behuizing kan meer dan 2,2 kilogram aan druk weerstaan zonder dat de motor of andere interne componenten worden aangetast. Dat is anderhalf keer meer dan het industriegemiddelde. Het lage stroomverbruik zorgt voor lagere temperaturen van de drive, wat een belangrijke factor is voor de betrouwbaarheid. Testen in het Functional Integrity Testing Lab (FIT Lab(tm)) van Western Digital wezen uit dat de WD Scorpio minder warm wordt dan drives van andere leveranciers.

De mobiele harddrives zijn beschikbaar in versies met 40, 60 en 80 GB en is standaard voorzien van 2 MB cache en optioneel 8 MB cache, EIDE-interface en drie jaar garantie. Aanvullende informatie over WD Scorpio is te vinden op www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=102. De verkoopadviesprijs voor de WD Scorpio 80 GB, 2 MB cache is 169 euro. (Genoemde prijs is inclusief BTW.)

De WD Scorpio is een aanvulling op de zakelijke en desktopproducten van het bedrijf, waaronder WD Raptor(tm) Serial ATA harddrives en de onlangs aangekondigde WD Caviar® RE harddrives (RAID Edition), de WD Caviar-productfamilie en WD Dual-option(tm) en WD Essential(tm) externe harddrives.


1 Zowel in dBA als in geluidskwaliteit.

###

Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddisks met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.