Ingezonden persbericht


Tatung introduceert nieuwe Dual Intel Xeon EM64T-systemen

Wijchen, 5 oktober 2004 - Tatung Nederland heeft een nieuwe productfamilie van rackmount-servers geïntroduceerd voor de high-end markt. De nieuwe systemen lenen zich bij uitstek voor pc-toepassingen, wetenschappelijk en technisch gebruik, webapplicaties, e-commerce-servers, internet game-servers en clustering-omgevingen. Twee modellen (een 1U- en een 2U-systeem) ondersteunen maximaal twee nieuwe Intel Xeon-processors (voorheen Nocona) van 2,8 GHz of meer en zijn voorzien van een Front Side Bus van 800 MHz, PCI Express, Intel Extended Memory 64 Technology (EM64T) en verschillende opties voor snelle randapparatuur. De nieuwe Intel Extended Memory 64 Technology voorziet in 64-bit geheugenadressering voor meer applicatieflexibiliteit met bescherming van de investeringen in 32-bit applicaties.

De TS-1551 is een 1U-systeem dat weinig ruimte inneemt, zonder concessies te doen aan de prestaties of uitbreidbaarheid. Het systeem omvat dubbele Intel Xeon-processors van 2,8 GHz of meer met 1MB aan Level 2 Chache. De Front Side Bus levert 800 MHz. De voeding biedt 450 Watt of meer en het systeem ondersteunt hot-swap drives van 3,5-inch. De TS-1551 beschikt over maximaal 24 GB aan ECC DDR266/12 GB aan DDR3-geheugen, een floppy disk drive en een cd-rom-drive, twee PCI-uitbreidingslots en RAID- en Ethernet-ondersteuning. De TS-1551 omvat verder een Adaptec AIC-7902W dual-channel Ultra 320 SCSI controller, drie hot-swap 3,5-inch Ultra 320 SCSI hard disk drives, een 64-bit 66MHz SO-DIMM voor de Adaptec ZCR, met optionele ondersteuning voor RAID-niveaus 0, 1 en 5. Het systeem omvat tevens Intel 82546EB Gigabit Ethernet LAN controllers, ATI Rage XL grafische controllers met 8MB frame-buffers en bus master IDE-poorten voor de ondersteuning van ATA-100.

De TS-2552 is een 2U-server met een of twee nieuwe Intel Xeon-processors van 2,8 GHz of meer, 1MB aan Level 2 Cache en maximaal 24 GB aan ECC DDR266/12 GB aan DDR333-geheugen. De Front Side Bus biedt snelheden tot 800 MHz. Verder omvat het systeem een enkelvoudige of redundante voeding van 550 Watt (1 + 1) en zes PCI-uitbreidingslots (waaronder een PCI Express-slot). De TS-2552 omvat verder een Adaptec AIC-7902W dual-channel Ultra 320 SCSI controller, acht hot-swap 3,5inch Ultra 320 SCSI hard disk drives en een 64-bit 66 MHz SO-DIMM voor Adaptec ZCR met optionele ondersteuning voor RAID-niveaus 0, 1 en 5. Ook is het systeem voorzien van Intel 82546EB Gigabit Ethernet LAN controllers, ATI Rage XL grafische controllers met 8 MB frame-buffers en bus master IDE-poorten voor ondersteuning van ATA-100.

Het nieuwe Intel-platform met de geavanceerde Xeon-processor en een aanmerkelijk krachtiger chipset biedt 30 procent meer prestaties dan eerdere generaties. Het nieuwe platform dringt tevens het stroomverbruik en de TCO terug. "Het gebruik van de nieuwe Intel Xeon-processorfamilie door Tatung maakt deze systemen krachtiger en biedt meer geheugenmogelijkheden voor data-intensieve applicaties, waaronder wetenschappelijke toepassingen, financiële datamodellering, engineeringdesign, en e-commerce- en clustering-toepassingen", zegt dr. Kam Chan, President Tatung Science and Technology, Inc.

Blade-serverfamilie
Tatung levert tevens een productfamilie van Ultra Dense Blade-servers die het beste van alle beschikbare dunne blade-servers presteren als het gaat om compactheid, prestaties, laag stroomverbruik en beheerbaarheid. De TUD-4010 biedt plaats aan tien Dual Xeon Processor PCI-X-server-blades die tot 200 Intel Xeon Processor-servers per 42U-rack ondersteunen. De TUD-3114 biedt plaats aan 14 enkelvoudige Intel Xeon-processors en ondersteunt tot 196 servers per 42U-rack.

De systemen voorzien in ingebouwde hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en beheerbaarheid, en in een laag stroomverbruik door volledig modulaire aanpak met hot-swappable componenten, waaronder verschillende server-blades, redundante switch-blades, management-blades, voedingen en ventilatormodules. De systemen worden gebundeld met Amphus ManageSite 2.3, een managementsoftwaresuite voor beheer, snelle en automatische inzetbaarheid en taakbeheer. De sterk geïntegreerde systemen helpen de total cost of ownership (TCO) te verlagen en het servergebruik en de operationele efficiëntie van datacenterapplicaties te bevorderen.

Tatung
Tatung Company, opgericht in 1918 in Taiwan, is met 300 producten in meer dan 100 landen en 35.000 werknemers één van de grootste wereldwijde producenten van huishoudelijke apparatuur en industriële informatiesystemen. Tatung Nederland is OEM en ODM voor een groot aantal bekende pc-leveranciers. Tatung zorgt voor ontwerp, productie, assemblage, voorraadbeheer, distributie en dienstverlening. Daarnaast distribueert en levert Tatung service op eigen ICT-producten, waaronder op Intel en AMD gebaseerde pc- en blade-servers. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met een groeiend aantal Europese partners. Tatung-servers zijn ruimte- en energiebesparend, waarbij een massaproductieproces tevens een gunstige prijs-kwaliteitverhouding mogelijk maakt. Tatung levert de servers als volledige systemen compleet met CPU, geheugen, hard disks, raid-cards etc. Het samenstellen van de servers gebeurt volgens het Build-To-Order-principe. Hiervoor maakt Tatung gebruik van zijn eigen fabriek in Wijchen. Kijk voor meer informatie op www.tatungserver.nl.