Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 oktober 2004


Onderwerp: schuurbranden Achterhoek: alertheid publiek blijft waardevol


Het politieteam dat de schuurbranden in de omgeving van Doetinchem onderzoekt blijft een beroep doen op de alertheid van het publiek. Door tips kunnen bepaalde zaken worden uitgesloten, maar ze kunnen ook tot de bevestiging van de onder-zoeksresultaten leiden.


Na de brand van afgelopen weekeinde in Braamt staat de telefoon bij de rechercheurs die de schuurbranden in de Achterhoek onderzoeken niet stil. Na drie weken van "stilte" , waarbij geen schuren in vlammen zijn opgegaan is de brand van maandagochtend aan de Braamweg bij vele Achterhoekers het gesprek van de dag.


Ook nu zorgt de brand direct voor vermoedens en komen er tips bij de politie binnen. Ook mediavertegenwoordigers tekenen hun informatie op. Het team onderzoekt de informatie over een Mercedes Benz die al enkele malen in de omgeving van een locatie is gesig-naleerd, waar brand heeft gewoed of waar later brand is gesticht. De meldingen over de kleur variëren. Ook van de bestuurder worden verschillende signalementbeschrijvingen gegeven en het is absoluut niet zeker of we het over de mogelijke verdachte hebben.


De politie vraagt melders dan ook alert te zijn op alle verdachte gedragingen rond boerderijen met schuren.
Door de tips na te trekken kunnen we zaken uitsluiten, maar ze kunnen ook de onderzoeks-
resultaten bevestigen en richting een dader leiden. Het team van 7 rechercheurs is bereikbaar via 0900- 8844 en naast dit zevental voeren de politieteams in de Achterhoek extra surveillances uit.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --