Ingezonden persbericht


Galaxy minimaliseert risico openbaarheid telefoonnummers

Almere, 5 oktober 2004 - De werkwijze van onafhankelijk telecomleverancier Galaxy Business Networks minimaliseert het risico dat telefoonnummers van zijn klanten in de openbaarheid komen. Hiermee voorkomt het bedrijf dat de nummers van politici en andere bekende Nederlanders publiek bezit worden. Galaxy Business Networks levert telefoniediensten via een afgeschermde infrastructuur op het KPN-netwerk, een zogenaamde gesloten en anonieme gebruikersgroep. Bovendien levert het bedrijf zijn klanten uitsluitend nummers en bijbehorende diensten. Alleen klanten zelf zijn op de hoogte van de koppeling tussen personen en specifieke nummers. Deze aanpak is niet alleen geschikt voor telefoniediensten. Breedbandleverancier en leverancier van mobiele datacommunicatie All IP Europe, onderdeel van Galaxy Business Networks, levert zijn klanten op dezelfde wijze IP-adressen om op die manier de veiligheid van persoonlijke gegevens van klanten te waarborgen.

"Betrouwbare communicatiediensten zijn gebaseerd op de beschikbaarheid en kwaliteit van het netwerk en de bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers. Toch blijkt geregeld dat zulke privé-gegevens onvoldoende beschermd zijn", zegt Job Kunst, CEO van Galaxy Business Networks. "Daarom hebben wij een gesloten en anonieme gebruikersgroep als basis van ons businessmodel. In een totaal afgeschermd, onafhankelijk beheerd deel van het mobiele communicatienetwerk krijgen klanten een eigen telefoonnummer, dat ze op bedrijfs- of groepsbasis kunnen betalen. Bovendien koppelen klanten de nummers zelf aan personen, zodat deze gegevens niet extern geregistreerd zijn. Galaxy Business Networks doet dit al jaren voor al zijn klanten, waaronder verschillende bekende Nederlanders."

Galaxy Business Networks
Galaxy Business Networks, opgericht in 1997, is leverancier van vaste en mobiele communicatiediensten voor MKB-bedrijven. Galaxy verzorgt ontwerp, ontwikkeling, onderhoud en beheer van de communicatie-infrastructuur. In samenwerking met All IP Europe biedt Galaxy een beveiligde totaaloplossing via DSL, GPRS en VoIP. Galaxy biedt de deelproducten ook afzonderlijk aan. Het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden gesloten met vooraanstaande hardware-, software- en dienstenleveranciers, zoals KPN, KPN Mobile, NetScreen, Siemens en e92plus. Momenteel maken al ruim 900 bedrijven uit diverse sectoren gebruik van de mobiele telefonieoplossingen van Galaxy Business Networks.

Ingezonden persbericht