Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Fleurige afronding leefbaarheidspilot Smitshoek

BARENDRECHT (5 oktober 2004) - Ter afronding van de pilot leefbaarheid Smitshoek planten bewoners op zaterdag 9 oktober bloembollen langs de singel aan de Smederij. Eén van de entrees van de wijk. Een jaar geleden is de gemeente gestart met een leefbaarheidsproef in het oude deel van Smitshoek. De bedoeling: ervaring op doen met wijkgericht werken en bekijken of wijkgericht werken in heel Barendrecht ingevoerd moet worden. In oktober ontvangen alle bewoners van het oude deel van Smitshoek in oktober een enquêteformulier. Op deze vragenlijst kunnen bewoners aangeven hoe zij hun woonomgeving ervaren. De resultaten van dit onderzoek worden vergeleken met de resultaten van het eerste onderzoek, dat een jaar geleden werd gehouden.

De insteek van de leefbaarheidsproef in Smitshoek is om op bescheiden schaal na te gaan hoe de leefomgeving samen met bewoners verbeterd kan worden. Belangrijk daarbij is informatie-uitwisseling tussen gemeente en bewoners en de betrokkenheid van bewoners bij de eigen leefomgeving. Nu de pilot is afgelopen, staat de gemeente voor de vraag: hoe nu verder? Wethouder Peter van Vugt: "Op dit moment is dat nog niet duidelijk. De resultaten van de komende enquête zijn hiervoor belangrijk, en natuurlijk moeten we ook bekijken of we als organisatie klaar zijn voor wijkgericht werken. De komende weken gaan we ons hierop richten. In ieder geval verwacht ik voor het einde van dit jaar meer duidelijkheid over de keuze die wij willen maken."

Doe mee!
Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen zaterdag 9 oktober meehelpen om bloembollen te planten. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven bij de wijkvereniging Smitshoek: telefoon 610 532. Ter afronding van de proef krijgt de wijk die dag van de gemeente een plantenbak met beplanting cadeau. Deze bak wordt geplaatst bij de Bakkersdijk, de andere entree van de wijk. Het is de bedoeling dat de plantenbak door bewoners zelf wordt bijgehouden. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor eveneens aanmelden bij de wijkvereniging.

Noot voor de pers,