TomTom is nummer één in Europa

Onderzoek Canalys: TomTom levert meer dan een kwart van alle mobiele GPS navigatieoplossingen

Amsterdam, 5 oktober 2004 - TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, is volgens een nieuw rapport van marktonderzoeker Canalys de grootste leverancier van mobiele GPS navigatieoplossingen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. Door het ontwikkelen van consumentvriendelijke autonavigatieoplossingen van hoge kwaliteit heeft TomTom een voorsprong op de concurrentie, met een marktaandeel van 26 procent volgens de laatste cijfers van Canalys. De marktonderzoeker geeft aan dat de GPS-navigatiemarkt op alle gebieden blijft groeien.

"Dit rapport bewijst dat automobilisten slimme oplossingen willen waarmee ze niet alleen beter de weg kunnen vinden, maar die ook leuk zijn om te gebruiken. TomTom levert die oplossingen", zegt Harold Goddijn, chief executive van TomTom. "Door ervoor te zorgen dat superieure technologie makkelijk te gebruiken en te installeren is, en voor een goede prijs beschikbaar is op verschillende platforms, kan TomTom de ideale autonavigatieoplossing bieden. Autorijden hoeft niet ingewikkeld en stressvol te zijn, wij zorgen ervoor dat automobilisten makkelijk en snel hun bestemming kunnen vinden."

Het rapport van Canalys signaleert dat, hoewel de autonavigatiemarkt momenteel wordt gedomineerd door PDA-oplossingen (handheld PC's), de volgende groeigebieden waarschijnlijk de mobiele alles-in-een GPS-units en oplossingen voor mobiele telefoons zijn.

TomTom levert op GPS-gebaseerde autonavigatieproducten voor alle platforms, waaronder volledig geïntegreerde alles-in-een units (TomTom GO), oplossingen voor PDA's (TomTom Navigator) en voor smartphones (TomTom MOBILE). Hieruit blijkt dat de strategie van TomTom volledig in lijn is met de groeiverwachtingen van Canalys voor deze markt.

Over TomTom
TomTom is een wereldwijde leverancier van persoonlijke navigatieoplossingen voor onderweg. TomTom levert innovatieve, makkelijk te gebruiken producten voor toonaangevende hardware- en softwareplatforms. TomTom BV is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienetwerk van topretailers in meer dan 15 landen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.



Ingezonden persbericht