FEDERATIE FINANCIELE PLANNERS

Representatieve vertegenwoordiging FFP-ers door fusie

Representatieve vertegenwoordiging en profilering FFP-ers door fusie

Baarn, 5 oktober 2004 - Door FFP gecertificeerde financiële planners, werden tot nu toe vertegenwoordigd door de FFP en de VFFP (de vereniging). Tijdens de Wfd-voorbereidingen bleek er een sterke behoefte te zijn aan een representatieve vertegenwoordiging van alle FFP gecertificeerde financiële planners door één organisatie. Begin dit jaar startten de besprekingen tussen FFP en VFFP, die hebben geleid tot concrete fusieplannen. Vanaf 1 januari 2005 kan de representatieve vertegenwoordiging van alle FFP gecertificeerde financiële planners na een fusie gerealiseerd zijn.

Door de fusie ontstaat een nieuwe vereniging: Vereniging FFP, Vereniging van gecertificeerde Financiële Planners. De Vereniging FFP verwacht de komende jaren de belangen te kunnen dienen van een beroepsgroep die op termijn naar verwachting 3.000 leden zal omvatten. De nieuwe Vereniging FFP wordt daarmee een factor van betekenis in een economische, maatschappelijke en politieke context.

Het lidmaatschap van de nieuwe Vereniging FFP blijft voorbehouden aan financiële planners die voldoen aan de door het register gestelde eisen en die daardoor ook het FFP-Keurmerk mogen dragen. Daarnaast worden de certificerende taken en toezicht houdende werkzaamheden van de huidige FFP voortgezet door een nieuw op te richten Stichting Certificering FFP.

Profilering
Vanuit de nieuwe Vereniging FFP zal op actieve wijze worden bijgedragen aan de gewenste profilering van gecertificeerde financiële planners onder relevante doelgroepen in Nederland. Hierbij wordt met name gedacht aan de consument, consumentenorganisaties en overheid, maar ook aan andere doelgroepen zoals advocatuur, notariaat, mediators, accountants en fiscalisten. Het FFP-Keurmerk dient daarbij als drager van de kernwaarden integriteit, kwaliteit, deskundigheid en ervaring. Het FFP-Keurmerk staat op het gebied van financiële planning voor een integrale, persoonsgebonden en specialistische advisering op basis van een individuele risicoanalyse. Daarmee bereikt de nieuwe Vereniging FFP voor haar leden dat zij, als dragers van het FFP-Keurmerk zich hierdoor in het topsegment van de financiële dienstverlening bewegen.