Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 5 oktober

Alkmaar 05-10-2004 - 16.15 uur

Slachtoffer verkeersongeval overleden
Alkmaar, dinsdag 5 oktober 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur overleed in het Medisch Centrum Alkmaar de 68-jarige vrouw uit Sint Pancras die op zondag 3 oktober
2004 zwaar gewond raakte bij een aanrijding in Sint Pancras. De vrouw overleed ten gevolge van de verwondingen die zij bij de aanrijding had opgelopen. De aanrijding vond plaats op zondagmiddag rond 15.00 uur tussen een fietser en een bromfietser op de kruising van de Bovenweg met de Meeuwenlaan. De fietster, een 68-jarige vrouw uit St. Pancras, reed over de Bovenweg toen zij op eerder genoemde kruising linksaf de Meeuwenlaan in wilde rijden. Op datzelfde moment werd zij ingehaald door een 22-jarige bromfietser uit Alkmaar. Een aanrijding was het gevolg.
De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. De politie Alkmaar is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto te water
Oudkarspel, maandag 4 oktober 2004.
Op maandagmiddag omstreeks 14.45 uur reed een 65-jarige man uit Schoorl in een personenauto over de Diepsmeerweg te Oudkarspel. Aan de linkerzijde van de weg stond een landbouwtractor. Toen de man uit Schoorl hier iets voor uitweek kwam hij met zijn wielen in de rechterberm en raakte in een slip. De auto belandde vervolgens in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. De man blies 250 ug/l. dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, maandag 4 oktober 2004.
Op maandagmiddag werden verkeerscontroles uitgevoerd op de Zuidtangent en de Oosttangent in Heerhugowaard. In totaal kregen negen bestuurders een bekeuring. Vier maal werd geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en vijf maal voor te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Bedreiging
Alkmaar, dinsdag 4 oktober 2004.
Op dinsdagochtend omstreeks 03.30 uur trof een beveiligingsbeambte een zwerver aan in de parkeergarage 'het Kanaaleiland' aan het Mallegatsplein in Alkmaar. Toen de beveiligingsman de zwerver wegstuurde werd hij bedreigd met een 25 cm lang keukenmes. De gewaarschuwde politie kon de man ter plaatse aanhouden. Het ging om een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte is een bekende van de politie.

Diefstal auto
Alkmaar, dinsdag 5 oktober 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een auto gestolen die geparkeerd stond voor een woning aan de Winkelwaard te Alkmaar. Het ging om een rode Opel Calibra met kenteken 54-DX-RZ.