Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 5 oktober

Den Helder 05-10-2004 - 16.17 uur

Alcoholcontrole
Den Helder, maandag 4 oktober 2004.
Op maandagavond omstreeks 20.55 uur werd op de van Galenstraat in Den Helder een 42-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 330 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. De auto was opgevallen door defecte verlichting.

Radardetector
'T Zand/Schagen, maandag 4 oktober 2004.
Tijdens een controle met een z.g. radar-detector-detector werden twee automobilisten gecontroleerd die een radardetector in hun voertuig hadden ingebouwd. Van beide voertuigen werd het kenteken ingenomen. Bij inlevering van de detector krijgen de eigenaren het kenteken retour. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uitwijken voor dier: auto tegen boom
Den Helder, dinsdag 5 oktober 2004.
Op dinsdagmorgen reed een 22-jarige man uit Meppel in een personenauto over de Jan Verfailleweg te Den Helder. Toen er plotseling een dier overstak, gaf de bestuurder een ruk aan het stuur. De auto raakte vervolgens van de weg en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. De bestuurder had wat verwondingen aan zijn gezicht. Een passagier werd door omstanders naar het Geminiziekenhuis gebracht. Ook hij had verwondingen aan zijn gezicht.