Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Gewapende overval coffeeshop Hommelseweg
Publicatiedatum: 05-10-2004

Om kwart voor 3, dinsdagmiddag 5 oktober, werd er een gewapende overval gepleegd op een coffeeshop aan de Hommelseweg in Arnhem. Twee overvallers met doeken voor hun gezicht gebonden, zijn de winkel binnengegaan en hebben onder bedreiging van een vuurwapen en een mes, de coffeeshopbeheerder geld afhandig gemaakt en tevens hasj en weed. De klanten in de zaak moesten op de grond gaan liggen. De overvallers liepen daarna naar buiten, achtervolgd door klanten en medewerkers van de coffeeshop. De overvallers zagen kans in een geparkeerde Chrysler Voyager te stappen en weg te rijden, ondanks dat de achtervolgers de voorruit van de auto insloegen met een kruk. Daarna hebben twee omstanders de Chrysler nog met hun auto achtervolgd tot boven aan de Hommelseweg, maar raakten de auto kwijt in de buurt van het zwembad Klarenbeek. Daar blijken de overvallers in een tweede vluchtauto gestapt te zijn, eveneens een Chrysler Voyager. De politie heeft direct op de toegangswegen er omheen een onderzoek ingesteld, echter zonder resultaat.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Arnhem - meisje (16) gewond bij bromfietsongeval
Publicatiedatum: 05-10-2004

Een 16-jarig meisje uit Arnhem is maandagavond gewond geraakt bij een bromfietsongeval op de Groningensingel in haar woonplaats. Het ongeval gebeurde even voor negen uur. Passanten troffen het slachtoffer gewond op straat aan. Volgens de politie is het meisje door nog onbekende oorzaak gevallen. Tijdens de val was de valhelm van het slachtoffer kennelijk afgeslingerd, gezien het feit dat die aan de overkant van de straat werd aangetroffen. De gewonde Arnhemse had als gevolg van het ongeval hoofdletsel opgelopen en is naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Voor zover bekend waren andere verkeersdeelnemers niet bij het ongeval betrokken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

proces-verbaal gekregen wegens het rijden onder invloed. De man viel door de mand bij een routinecontrole op de Teteringenstraat in zijn woonplaats. Bij de ademtest op straat bleek dat deze automobilist onder invloed van alcohol verkeerde. De man kreeg naast een proces-verbaal tevens een rijverbod van vijf uur opgelegd. Elst, Elster vrouw gewond bij aanrijding
aanrijding op de Van Oldenbarneveldtstraat in haar woonplaats. De vrouw wilde rond half vier met haar snorfiets de Van Oldenbarneveldtstraat oversteken. Op dat moment kwam net een 70-jarige automobilist uit Bemmel aanrijden. De twee kwamen met elkaar in botsing waarbij de vrouw gewond raakte.
Van de automobilist, die ervan verdacht wordt onder invloed van alcohol te hebben gereden, is het rijbewijs ingevorderd. De man weigerde mee te werken aan een bloedonderzoek nadat hij niet in staat bleek de ademanalyse af te leggen. Naast een proces-verbaal kreeg de Bemmelnaar een rijverbod van 24 uur opgelegd.
Wageningen - fietsster (13) gewond bij aanrijding met auto Een 13-jarige fietsster uit Wageningen is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Generaal Foulkesweg in haar woonplaats. Het slachtoffer is met pijnklachten aan het linkeronderbeen overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede. Het ongeval gebeurde even na zes uur toen een 37-jarige automobiliste uit Wageningen met haar auto achteruit reed. Daarbij had zij de fietsster, die haar van achter tegemoet reed, kennelijk over het hoofd gezien. De botsing was het gevolg.
melding, bleken de daders er al met de buit vandoor te zijn. De politie stelt een onderzoek in.
Lunteren, kind omgekomen bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Nederwoudseweg in Lunteren is dinsdagochtend 5 oktober rond 8.30 uur een meisje van 1 jaar oud om het leven gekomen. Het kind, dat even aan de aandacht van de moeder ontglipte, liep voor een (school)busje dat het erf afreed. In dit busje was net haar 4-jarige zusje gestapt om naar school te gaan. De chauffeur van dit busje (gegevens nog niet bekend) heeft het kind nooit gezien. Het slachtoffer is ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Wageningen, verkeerscontrole

Publicatiedatum: 05-10-2004

Maandagmiddag is op diverse locaties in Wageningen het verkeer gecontroleerd. Er werd vooral aandacht besteed aan bromfietsers en het gebruik van de helm. In totaal drie processen-verbaal werden opgemaakt. Alledrie waren voor personen die geen helm droegen.