Provincie Overijssel

Twenterand krijgt miljoen voor stedelijke vernieuwing

De gemeente Twenterand krijgt ruim 1 miljoen euro voor stedelijke vernieuwing van de provincie. Het budget van de provincie Overijssel bedraagt globaal 16,5 miljoen euro en bestaat uit een rijksbijdrage en 2 miljoen euro provinciaal geld. De bijdrage voor de vijf grote steden is hierbij niet inbegrepen. Voor Twenterand is in totaal bijna 1,17 miljoen euro gereserveerd. Het geld is bestemd voor de periode 2005-2009.

Twenterand gaat in de komende maanden een meerjarig ontwikkelingsprogramma voor de stedelijke vernieuwing opstellen en aanbieden aan de provincie. Daarna wordt de bijdrage van de provincie definitief vastgesteld.

Volgens wethouder Blokland zal de gemeente het geld inzetten voor het opstellen en uitvoeren van plannen ter verbetering van het woon- en leefklimaat in Twenterand en de centrumplannen voor Vroomshoop en Vriezenveen.

Woningaanbod
Eén van de doelstellingen die de gemeente in het ontwikkelingsprogramma opneemt, is het aanbod van woningen beter afstemmen op de vraag. Zo zijn er plannen voor de bouw van seniorenwoningen in Vroomshoop en Vriezenveen en nieuwbouw van woningen in Westerhaar-Vriezenveensewijk op plaatsen waar bestaande gebouwen worden gesloopt.

Andere projecten op de lijst met stedelijke vernieuwingen zijn de nieuwbouw van een gezondheidscentrum in Den Ham, onderzoek naar mogelijkheden van een multifunctioneel centrum met gezondheidscentrum in Vroomshoop en herinrichting en invulling van het Oranjeplein en de omgeving daarvan in Vroomshoop. Het ontwerp ontwikkelingsprogramma, waarin de projecten worden genoemd, wordt binnenkort in de inspraakprocedure gebracht.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel