Politie Zeeland


Z-9630-2004 Bromfietscontrole Breskens

Naar aanleiding van klachten van verschillende bewoners van Breskens, over rondscheurende brommers die veel overlast veroorzaken, werd vanavond in de Mercuriusstraat in Breskens een bromfietscontrole gehouden.
Er werden 28 bromfietsen gecontroleerd. 23 bekeuringen werden uitgeschreven.
Twee maal voor het niet dragen van de helm, zestien maal voor het overschrijden van het vermogen, twee maal voor het overschrijden van het geluidsniveau, een maal voor het niet aanwezig hebben van een hoorn of bel, een maal voor een kapotte uitlaat en een maal voor een kapotte rem. Buiten de controle om werd nog een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Z-9631-2004 Vernieling brommobiel

In de Vredestraat in Sas van Gent is een brommobiel vernield.
De vernieling werd in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd. De lucht is uit een band gelaten en ook werden de twee spiegels die op de brommobiel zaten vernield. Ook werd een naamplaat, die bevestigd zat op de woning van de eigenaar van de brommobiel, van de woning afgehaald en kapot gegooid. Een schadebedrag is niet bekend.

O-9632-2004 Verkeersongeval Serooskerke (s)
In Serooskerke, op de Stoofweg, vond vanmiddag omstreeks 17.19 uur een ongeval plaats.
Een 34-jarige automobilist uit Hellevoetsluis reed in zijn auto met aanhanger over de Stoofweg en verleende op de kruising met de Dammenweg geen voorrang aan een voor hem van links komende 39-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen Duiveland. De vrouw reed op een voorrangsweg. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigden.


O-9633-2004 Roodlichtcontrole Goes

In de Buijs Ballotstraat in Goes is vandaag gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht.
Tussen 16.00 en 17.30 uur werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor dit feit.


W-9634-2004 Diefstal bromfiets

Vanuit de Torentijdweg in Middelburg werd tussen gisteren 23.00 en vanmiddag 16.45 uur een brommer gestolen.
De brommer betreft een witte Peugeot Zenith met het verzekeringsplaatje TZJ-241. De brommer stond geparkeerd tegen een electriciteitskast op de Torentijdweg. De waarde van het ding is onbekend.