Gemeente Hellevoetsluis


Waterplan officieel van start

Dinsdag 5 oktober is het officiële startsein gegeven voor het opstellen van een Waterplan voor de Gemeente Hellevoetsluis. Namens de bestuurders hebben van Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden de waarnemend voorzitter, de heer Rijsdijk, van Waterschap De Brielse Dijkring de dijkgraaf, de heer Monster en van Gemeente Hellevoetsluis de burgemeester, de heer Kleijwegt een Convenant tot het maken van een Waterplan ondertekend. Vervolgens vond er een officiële handeling plaats aan de Gorslaan te Hellevoetsluis. Daar werd een nieuwe duiker met afsluiter in gebruik gesteld welke geheel Hellevoetsluis West van voldoende, schoon en zoet water voorziet.

Met het Waterplan wordt beoogd een gezamenlijke Visie en gezamenlijke doelstellingen te ontwikkelen voor het gewenste watersysteem binnen de Gemeente. De Visie is naar verwachting half 2005 afgerond. In deze Visie wordt voor de langere termijn (2050) in relatie tot de verwachte ontwikkelingen een beeld geschetst. Tevens worden in de Visie concrete doelstellingen vertaald voor de kortere termijn (2015). Deze doelstellingen worden uitgewerkt in een Maatregelenplan, dit is naar verwachting half 2006 gereed. De maatregelen worden dan uitgevoerd in de periode 2007 - 2015.

Om burgers en overige belanghebbenden te betrekken bij het de Visie voor het Waterplan is er een Klankbordgroep gevormd welke vanaf half oktober 2004 driemaal bijeenkomt. Tevens vindt er bij de afronding van het plan officiële inspraak plaats.