Gemeente 's-Hertogenbosch

07-10-2004

Gemeente zet leraren in het zonnetje

De Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL) organiseert jaarlijks op 5 oktober de Dag van de Leraar. Zo ook dit jaar. Op de Dag van de Leraar zijn in het hele land leraren in het zonnetje gezet. Ook op veel scholen in 's-Hertogenbosch stond afgelopen dinsdag in het teken van de leraren.

De gemeente wilde op deze dag ook graag haar waardering laten blijken aan de leraren in het primair en voortgezet onderwijs in 's-Hertogenbosch. Op iedere school is daarom een bos bloemen bezorgd (75 in totaal). Wethouder Bart Eigeman (Onderwijs) reikte het allereerste bloemetje persoonlijk uit op Basisschool De Cirkel (Vestiging Noord).

Achtergrondinformatie
UNESCO en de International Labour Organization willen met de Dag van de Leraar de aandacht vragen van overheden, ouders en leerlingen voor de sleutelrol die leraren spelen bij de ontwikkeling van kinderen overal ter wereld. Overal in het onderwijs klinkt de roep naar professionele bewustwording. Een zware tas met vakkennis is heel belangrijk. Maar het is niet genoeg: van de leraar wordt meer gevraagd. Pedagogisch inzicht, didactische vaardigheid en organisatorisch talent zijn net zo belangrijk. Om nog maar niet te spreken over specifieke communicatieve vaardigheden: goed met leerlingen kunnen omgaan, met collega's kunnen samenwerken en professioneel kunnen communiceren met de buitenwereld: ouders, instanties en medeopleiders.