Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 05 oktober 2004 (07-10-2004)

Voorstellen aan de raad

Jaarstukken openbare basisschool
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de jaarrekeningen van de openbare basisschool over de jaren 1999 tot en met 2003. Tegelijkertijd wordt het voorstel gedaan de begroting 2004 vast te stellen.

Overdracht saldi andere voorzieningenSinds 1997 - het moment waarop de zorg voor onderwijshuisvesting werd gedecentraliseerd van het rijk naar gemeenten - zijn schoolbesturen zelf verantwoordelijk voor een aantal voorzieningen. Voordien moesten zij voor deze voorzieningen aanvragen indienen bij de gemeente die hiervoor een vergoeding van het rijk ontving. Bij de decentralisatie werd bepaald dat eventuele reserves die de gemeente had opgebouwd vanuit deze rijksvergoeding overgeheveld moest worden aan de schoolbesturen. Voor het bijzonder onderwijs heeft deze overheveling plaatsgevonden in 1998; voor het openbaar onderwijs is dat nog niet gebeurd omdat er geen overeenstemming was over de hoogte van het te betalen bedrag. Aan de raad wordt nu voorgesteld de notitie overheveling saldi andere voorzieningen ten behoeve van het openbaar onderwijs vast te stellen en vervolgens de saldi andere voorzieningen over te hevelen.

Overheveling reserves openbaar onderwijs
Aan de raad wordt tevens voorgesteld de reserves (inclusief rentetoevoeging) die zijn opgebouwd uit rijksvergoedingen voor materiële en gebouwelijke instandhouding, personeel en nascholing over te dragen aan de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs.

Handhavingsprogramma
Vooruitlopend op het nog vast te stellen handhavingsbeleid wordt het handhavings-uitvoeringsprogramma 2005 ter vaststelling aan de raad voorgelegd. Dat gebeurt om ervoor te zorgen dat op 1 januari 2005 ook daadwerkelijk gestart kan worden met het uitvoeringsprogramma. De verplichting om handhavingsbeleid en een uitvoerings-programma vast te stellen vloeit voort uit het landelijke project professionalisering van de handhaving. In het uitvoeringsprogramma is onder meer aangegeven welke handhavings-inspanningen geleverd kunnen worden binnen de kaders die de raad heeft vastgesteld.

Milieu-uitvoeringsprogramma 2005
Het milieu-uitvoeringsprogramma voor 2005 wordt aan de gemeenteraad aangeboden. In 2002 stelde de raad het Milieubeleidsplan vast voor de jaren 2002 tot en met 2005. In dit plan zijn de doelstellingen beschreven voor deze 4 jaren én de concrete maatregelen die deze doelstellingen kunnen ondersteunen.
Uit alle genoemde maatregelen wordt jaarlijks een keuze gemaakt van - in dat jaar - uit te voeren maatregelen. Dit wordt vastgelegd in het milieu-uitvoeringsprogramma.

Uit eerdere collegevergaderingen

Alcoholverbod parkeerplaats Hilvaria
Het college heeft besloten een alcoholverbod in te stellen op en nabij de parkeerplaats bij voetbalvereniging Hilvaria. Dit besluit is genomen om aanhoudende overlast tegen te gaan vanhangjongeren op deze parkeerplaats.

Relevante informatie:
Vergadering College B&W van 5-10-2004