Gemeente Ambt Montfort


Uitbreiding 30 - 60 km/uur zones Posterholt

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Ambt Montfort maken bekend dat zij op 5 oktober 2004 hebben besloten om een maximumsnelheid van 30 km/uur in te stellen binnen de buurtschappen Borg, Holst en Varsten voor de straten Borgsweg (gedeeltelijk), Borgersteeg, Voorsterstraatweg (gedeeltelijk) Kluisweg (gedeeltelijk), Akerstraat (gedeeltelijk) en Paalderweg (gedeeltelijk) te Posterholt, door het plaatsen van de verkeersborden E10 (A1 30) en E11 (A1 30) met een maximum snelheidsaanduiding van 30 km/uur als opgenomen in bijlage I behorende bij het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990; tevens een maximum snelheid van 60 km/uur in te stellen voor een groot aantal wegen buiten de bebouwde kom in het betreffende buitengebied door het plaatsen van de verkeersborden E10 (A1 60) en E11 (A1 60) met een maximum snelheidsaanduiding van 60 km/uur als opgenomen in bijlage I behorende bij het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Het besluit past binnen het gemeentelijk verkeersveiligheidsplan en is een logische uitbreiding van de reeds bestaande 30 en 60 km zones gebaseerd op de landelijke regelgeving van duurzaam veilig. Het doel is het gezamenlijk verhogen van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de kern Posterholt en de buurtschappen.

Bezwaren kunnen binnen zes weken na de datum van bekendmaking worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6099, 6077 ZH St. Odiliënberg. Het bezwaarschrift moet uw naam en het adres bevatten, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de reden waarom u bezwaar maakt.

Wanneer u van mening bent dat vanwege spoed niet op het besluit op uw bezwaarschrift kan worden gewacht kunt u bij de president van de Arrondissementsrechtbank Roermond, sector bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond) verzoeken dit besluit te schorsen en/of een voorlopige voorziening aanvragen.