Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

âSmaak van vakmanschapâ is rode draad op 5e Dag van de warme bakker 13-08-2004

Onder het motto âde smaak van vakmanschapâ vindt op woensdag 6 oktober de Dag van de warme bakker plaats. Een publieksdag met een unieke mogelijkheid voor de warme bakker om de band met klanten te verstevigen en nieuwe klanten aan te trekken. Met deze publieksdag wil de Commissie Detailhandel Brood en Banket het imago van de warme bakker versterken, waardering voor het bakkersambacht bevorderen en het bakkersvak promoten.

De 5e Dag van de warme bakker zal worden gepromoot met radiospots die van 27 september tot en met 6 oktober veelvuldig worden uitgezonden op Sky Radio, Radio 538, Veronica FM en RTL FM. De spots stimuleren de consument om op woensdag 6 oktober een bezoek te brengen aan de brood- en banketbakker. Met nieuw promotiemateriaal kunnen bakkers de winkel feestelijk aankleden. Posters, ballonnen en vlaggen zijn onderdeel van een actiepakket dat bakkers gratis kunnen bestellen. Ook bestaat de mogelijkheid voor de bakkers om een beknopte handleiding te bestellen met tips en draaiboek voor activiteiten op de Dag, zoals rondleidingen, speurtocht in de bakkerij, proeverij, publiekswedstrijd en uitnodiging schoolklassen.

Smaaktest
De consumentensite www.warmebakkers.nl krijgt via de radiospots, free publicity en het winkelmateriaal volop aandacht. Consumenten kunnen hierop de activiteiten van lokale bakkers en actuele informatie over de Dag bekijken. Ook kunnen de bezoekers van de site meedoen met een smaaktest waarmee smulpakketten kunnen worden gewonnen.

Opvallende kick-off
De Dag van de warme bakker op 6 oktober zal beginnen met een opvallende, ludieke kick-off. In de vroege ochtendspits van 6 oktober ontvangen 10.000 treinreizigers een âSpitskoekâ waarvan het recept speciaal is ontwikkeld voor deze dag. De kick-off zal meer verrassende activiteiten omvatten.

Initiatief
De Dag van de warme bakker is een initiatief van de Commissie Detailhandel Brood en Banket van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA). Het Echte Bakkersgilde, Heerlijk en Heerlijk, Ambachtsbakker en De Gebackerij haken met specifieke activiteiten in op de Dag van de warme bakker. Ook wordt samengewerkt met de NBOV, NBC, Beko en het Voorlichtingsbureau Brood. De Dag van de warme bakker vindt plaats in de Week van het Brood.