Haagse Hogeschool

4 oktober 2004

Gebruik je hersens! tijdens de Wetenschap en Techniek Week 2004

De Wetenschap en Techniek Week is een jaarlijks terugkerende scholierenmanifestatie waaraan de Haagse Hogeschool al jaren uitgebreid aandacht besteedt. Dit jaar is het thema Gebruik je hersens! Van woensdag 6 oktober tot en met donderdag 14 oktober bezoeken ruim 1500 scholieren uit 3 havo en 3 vwo van 19 verschillende middelbare scholen uit de regio, de Haagse Hogeschool een halve dag en voeren uiteenlopende opdrachten uit waarbij ze zeer zeker hun hersens zullen moeten gebruiken.

De scholieren bezoeken technische opleidingen van de Haagse Hogeschool. Deze opleidingen hebben programmas samengesteld en studenten van de opleidingen begeleiden de scholieren bij de activiteiten. Zo moeten scholieren bij Informatica hun hersenen gebruiken om een eigen website te ontwerpen, onder leiding van studenten. Natuurlijk kan het resultaat mee naar huis! Bij de opleiding Voeding en Diëtetiek kunnen scholieren proeven met ogen open én ogen dicht en erachter komen welke rol hun hersenen daarbij spelen. Je hersenen gebruiken om producten te bekijken, beoordelen en verbeteren, dat kan bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen. Zomaar wat voorbeelden uit een overvol programma.

De Wetenschap en Techniek Week geeft scholieren de mogelijkheid om op een spannende en uitdagende manier in aanraking te komen met techniek en technische opleidingen. Op deze manier hopen we scholieren te interesseren voor een profiel (Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid) dat aansluiting geeft op techniekopleidingen. We hebben in Nederland immers te maken met een tekort aan techniekdeskundigen.