Provincie Flevoland




Harderdijk tijdelijk afgesloten

In verband met asfalteringswerkzaamheden zal de Harderdijk tussen de Ganzenweg en gemaal Lovink van 6 tot en met 8 oktober a.s. gedurende twee periodes van 18.00 uur tot 06.00 uur worden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer zal tijdens de afsluiting worden omgeleid via Ganzenweg, Gooiseweg en Karekietweg. De wegafsluiting zal niet gelden voor (brom)fietsers.

De provincie is momenteel bezig met de aanleg van een rotonde op de Harderdijk nabij Harderhaven ter hoogte van het steunpunt Randmeren van Rijkswaterstaat in de gemeente Zeewolde. Voor de aanleg van deze rotonde is een tijdelijke afsluiting van de Harderdijk onvermijdelijk. Bovendien wordt tegelijkertijd de Harderdijk tussen gemaal Lovink en de Ganzenweg van nieuw asfalt voorzien.

De aanleg van de rotonde op de Harderdijk houdt verband de baanverdubbeling van de Ganzenweg. Door de baanverdubbeling komt de aansluiting van de Pluvierenweg op de Ganzenweg te vervallen. De Pluvierenweg wordt omgelegd en wordt aangesloten op de Harderdijk door middel van de rotonde die momenteel wordt aangelegd. De omlegging van de (nieuwe) Pluvierenweg zal begin vo lgendjaarplaatsvinden.