Gemeente Leiden

Feestelijke opening vernieuwde fietspaden en wandelpaden in Cronesteyn

Woensdagmiddag 6 oktober a.s. opent wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer) om 14.00 uur de vernieuwde fiets- en wandelpaden in Polderpark Cronesteyn. Met het gereedkomen van de paden zijn de recreatiemogelijkheden van Leidens grootste stadspark verder uitgebreid: door de aanleg van nieuwe fietspaden met fijnkorrelig -en dus skeelervriendelijk- asfalt kunnen skeeleraars en skaters nu ook terecht in het polderpark.

De feestelijke opening van de nieuwe fiets- en wandelpaden vindt plaats op het Polderpad bij bezoekerscentrum Het Reigersbos. Wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer) verricht de officiële opening waarna het skeelervriendelijke asfalt van de fietspaden wordt ingewijd met een skatecursus voor een groep van ruim 50 kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Diverse groepen van de Buitenschoolse Opvang zijn uitgenodigd voor een les veilig skaten, die wordt gegeven door gediplomeerde skate-instructeurs. Daarna kunnen de kinderen hun nieuwe skatevaardigheid testen op een laagdrempelige hindernisbaan, begeleid door muziek.

Om het skate-evenement zo veilig en plezierig mogelijk te maken wordt het fietspad dat grenst aan bezoekerscentrum Het Reigersbos tussen 13.00 en 16.00 uur afgesloten voor overig verkeer. Fietsers kunnen het polderpark wel rondrijden via de buitenste fietspaden.

Plan Cronesteyn

De inwoners van Leiden weten dat het goed toeven is in Polderpark Cronesteyn: in de zomer genieten veel kinderen van de waterspeelplaats en er zijn volop fiets- en wandelmogelijkheden. De nieuwe fiets- en wandelpaden zijn onderdeel van een project om Polderpark Cronesteyn nog aantrekkelijker te maken voor recreanten. Door het nieuwe asfalt kan er nu geskeelerd worden in het park. Bovendien kunnen skeeleraars en skaters van Leiden tot aan Alphen a/d Rijn gebruikmaken van fijnkorrelig asfalt; Cronesteyn was de laatste ontbrekende schakel in deze doorgaande recreatieve skeelerroute. De wandelpaden zijn omgetoverd tot schelpenpaden waarmee Cronesteyn steeds meer de allure van een park krijgt. Dit najaar worden avontuurlijke struinroutes aangelegd, compleet met trekpontjes en een bruggetje, zodat liefhebbers van natuur en recreatie op tot nu toe onbereikbare plekken in het park kunnen komen. Ook komen er nieuwe informatieborden die bezoekers beter wegwijs maken in het park.

Nadere informatie:
Nicolet Jansen, afdeling Communicatie dienst Milieu en Beheer, tel. (071) 516 77 64.


---- --