TUNIX BV

TUNIX introduceert de TUNIX/Webguard

TUNIX/Webguard: de nieuwe specialist in het beveiligen van websites

TUNIX zal tijdens de InfoSecurity-beurs een speciale versie van de TUNIX
firewall introduceren; de TUNIX/Webguard. De TUNIX/Webguard beschermt websites door het inkomende HTTP-verkeer te controleren op verdachte inhoud.

'De veiligheid en integriteit van websites is regelmatig in het geding,
met name omdat er steeds vaker aanvallen gericht worden op de HTTP-poorten. Tegelijkertijd worden websites steeds bedrijfskritischer.
Een goede beveiliging van de webserver is dan ook voor steeds meer bedrijven van essentieel belang,' aldus Ronald Pikkert, algemeen directeur van TUNIX.

Veel aanvallen richten zich op kwetsbaarheden in de webserver, zoals de software, het Operating System en script toepassingen. Om dit soort aanvallen geen kans te geven is het belangrijk dat ze de worden afgevangen voordat ze de webserver bereiken: en dat is nu precies wat de TUNIX/Webguard doet. De TUNIX/Webguard fungeert als 'schild' tussen het Internet en de achterliggende webservers, waardoor er geen direct verkeer meer mogelijk is tussen het Internet en de webserver. Dit zorgt ervoor dat systeembeheerders langer de tijd hebben om zich tegen nieuwe aanvalstechnieken te kunnen beveiligen.

De Webguard is modulair van opzet en kan worden uitgebreid met onder andere SSL, PKI en hardware-encryptie, wat ervoor zorgt dat ook versleutelde data geen schade aan kan richten. De in 1U-uitgevoerde Webguard wordt geleverd met een 24x7 bewaking en kan zonder problemen in een bestaande security omgeving worden geintegreerd.

Meer informatie over deze oplossing kunt u vinden op www.tunix.nl/webguard maar u kunt ook bellen: 0318-546300.


06 okt 04 09:13