Binnensticht, 09.35 uur

Utrecht 06-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht.

Geslotenverklaring

ZEIST Op dinsdag 5 oktober heeft de politie veel bekeuringen uitgeschreven omdat automobilisten de geslotenverklaringen bij de Utrechtseweg-De Dreef en de Utrechtseweg-Amersfoortseweg negeerden.

In verband met wegwerkzaamheden zijn bij beide kruisingen geslotenverklaringen geplaatst. Veel automobilisten trokken zich niets van de geslotenverklaring aan en reden gewoon door. Daarop werd door de politie verbaliserend opgetreden, waarbij een honderdtal bekeuringen werd uitgeschreven. Sommige overtreders werden ter plaats bekeurd, van andere automobilisten werd het kenteken genoteerd. Zij kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten.

De werkzaamheden nemen ongeveer nog drie weken in beslag. De politie zal gedurende die tijd regelmatig blijven controleren of het verkeer zich aan de geslotenverklaring houdt.

Voetgangster aangereden door vrachtwagen

ZEIST Op dinsdag 5 oktober raakte een vrouw gewond bij een aanrijding.

Rond 14.30 uur reed een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeist vanaf de Kerkweg de 1e Hogeweg op. Op dat moment stak daar een 80-jarige vrouw uit Zeist de weg over. De vrachtwagenchauffeur dacht dat de vrouw zou stoppen en liet haar niet voorgaan. De vrouw dacht dat hij zou stoppen en liep daarop door. De vrouw werd door de vrachtwagen aangereden en kwam ten val.

De vrouw werd voor onderzoek per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht. Zij bleek lichte verwondingen te hebben opgelopen en mocht na behandeling naar huis.