Ingezonden persbericht


Persbericht

3COM ONTHULT NIEUWE WIRELESS PRODUCTEN VOOR VEILIGE WIRELESS ENTERPRISE-INSTALLATIES

3Com geeft enterpriseklanten de keuze uit de meest geavanceerde en kosteneffectieve draadloze netwerkoplossingen

Maarssen, 6 Oktober, 2004 - 3Com Corporation (Nasdaq:COMS) heeft meer details bekend gemaakt over zijn wireless switch-oplossingen voor enterpriseklanten, die al eerder werden aangekondigd in 3Com s blauwdruk voor wireless switching. Deze producten bieden betere wireless beveiliging en mobiliteit, eenvoudig en gecentraliseerd beheer van complexe wireless LAN-omgevingen, hogere beschikbaarheid van het netwerk, snelle roaming met quality of service (QoS) en class of service (CoS), pay as you grow schaalbaarheid en zijn eenvoudig te installeren.

De nieuwe productlijn bestaat uit:

* 3Com® Wireless LAN Switch WX1200, een user en mobility aware wireless LAN-switch.
* 3Com Wireless LAN Controller WX4400, een user en mobility aware wireless controller die elke Layer 2 switch in staat stelt als wireless switch te werken.
* 3Com Wireless LAN Managed Access Point 2750 (AP2750), wireless LAN 802.11a en b/g Fit access points met AES encryptie. Deze nieuwe Fit access points onderscheiden zich van bestaande access points doordat ze het centrale management en de beveiliging overlaten aan de wireless switch, voor gecentraliseerd beheer.
* 3Com Mobility System Software (MSS), een wireless mobility-besturingssysteem.
* 3Com Wireless Switch Manager (3WXM), wireless switch-managementsoftware.

De 3Com wireless switch-producten werken met ieder bekabeld Layer 2 of Layer 3 netwerk en kunnen tevens overweg met Power over Ethernet-producten van 3Com, waaronder de SuperStack® 3 Switch 4400PWR. Met de nieuwe productlijn kunnen klanten de administratieve kosten van hun wireless netwerk terugdringen zonder functionaliteit in te leveren. Daarnaast maken de nieuwe switches de weg vrij voor de ondersteuning van spraak over wireless LAN s.

De wireless switchproducten zijn gericht op enterprises, grote scholen, zorginstellingen en andere organisaties met een toenemende vraag naar capaciteit.

De enterprise switch-producten maken het ontwerp van wireless netwerken eenvoudiger omdat de switch-managementsoftware op basis van een plattegrond voor een op maat gemaakte planning zorgt. Vervolgens kan de IT-manager het op wireless switches gebaseerde netwerk installeren en beheren vanuit een centraal managementstation. De geautomatiseerde en gecentraliseerde tools helpen de IT-manager met het verlagen van operationele kosten, zoals het reduceren van kostbare upgrades, die voorheen in een gedistribueerde omgeving voor elk access point apart uitgevoerd moesten worden.

Onze nieuwe wireless switchproducten bieden enterprises een keuze in de wireless markt, doordat ze praktisch alle problemen aanpakken die CIO s en IT-managers tegenkomen bij de wireless en bekabelde integratie ter ondersteuning van mobiele gebruikers, zegt Casper Idsinga, Technical Manager bij 3Com Benelux. We maken het eenvoudiger voor enterpriseklanten om controle over hun wireless netwerk te krijgen en de planning te stroomlijnen. Onze benadering is uniek omdat we een pay-as-you-grow model bieden voor wireless installaties. Daarnaast werken onze wireless producten op elk Layer 2 of Layer 3 netwerk, zodat we kunnen garanderen dat onze wireless producten interoperabel zijn met bekabelde netwerken van andere leveranciers.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Prijzen en beschikbaarheid
3Com Wireless Switch WX1200: 3.195 Euro
3Com Wireless LAN Switch Controller WX4400: 10.395 Euro 3Com Wireless LAN Access Point: 239 Euro
3Com Wireless LAN Switch Manager Software: 2.595 Euro

Overige informatie
Voor het downloaden van de Top ten reasons to choose the 3Com Wireless Switch System, kijk op de website http://www.3com.com/wireless/top10/

Het onlangs gepubliceerde persbericht waarin 3Com de blauwdruk voor wireless switching aankondigt, vindt u hier: http://www.3com.nl/pressbox/040906.html

Over 3Com
3Com is leverancier van innovatieve, praktische en hoogwaardige spraak- en datanetwerkproducten, -diensten en -oplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties, ongeacht hun omvang. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl, www.3com.com of de perswebsite www.3com.com/pressbox

3Com en het 3Com logo zijn geregistreerde handelsmerken.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003