Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

College B&W en zorginstelling Auriga sluiten convenant

Het college van burgemeester en wethouders en zorginstelling Auriga tekenen vandaag een convenant. In deze overeenkomst staan wederzijdse afspraken met als doel ook kwetsbare jongeren een plek te bieden in Dordrecht en eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken.

Het convenant treedt op 1 november 2004 in werking en heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Een beheersplan gericht op leefbaarheid is onderdeel van de overeenkomst. Omwonenden van Aurigavestigingen worden betrokken bij de verdere uitwerking van het beheersplan en bij de beoordeling van de werkbaarheid en de naleving.

Het convenant geeft aan dat het college en Auriga de visie delen dat er in Dordrecht een goede plek moet zijn voor jongeren met een verstandelijke handicap, bevat afspraken over de wijze waarop overlast voorkomen dan wel beperkt wordt en de wijze waarop er gehandeld wordt indien er toch sprake is van overlast. Ook zijn er afspraken gemaakt over hoe er wordt omgegaan met plannen voor ontwikkeling, cq. uitbreiding van de dienstverlening van Auriga.

Zoals in de reactie van het college op de door de gemeenteraad aangenomen motie over Auriga is toegezegd, wordt de gemeenteraad actief geïnformeerd over de gemaakte afspraken. Omwonenden van de vestigingen van Auriga worden vandaag ook geïnformeerd over het convenant en de wijze waarop zij bij de uitwerking betrokken worden.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht