Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Actieweek wijkteam 's-Gravesandeplein kent succesvolle start
06/10/2004 - Maandagochtend 4 oktober is het wijkteam 's-Gravesandeplein gestart met een actieweek gericht op bestrijding en beheersing van overlast. Een week lang zullen tientallen politiemensen zich richten op problemen die door de buurt zelf zijn aangedragen.

Maandag begon de actie met het controleren van plekken waar alcoholisten en zwervers zich plegen op te houden. Daarna werd de drugsoverlast op de metrostations aangepakt. Bijna dertig adressen werden door agenten bezocht in verband met openstaande boetes. Een groot aantal bewoners was niet thuis terwijl een aantal konden aantonen dat ze hun schuld hadden voldaan. Vier mensen werden in de gelegenheid gesteld direct hun schuld te voldoen.

Toen de duisternis viel volgde een fietsverlichtingsactie waarbij ruim 150 fietsers- en bromfietsers werden gecontroleerd. Er werden 78 mensen op de bon geslingerd omdat hun verlichting niet in orde was. Op deze éérste dag werden er 7 personen gearresteerd voor onder andere openstaande boetes en overtreding van de vreemdelingenwet.

De komende week zal er aandacht zijn voor voertuigcriminaliteit en zakkenrollerij. De actie zal regelmatig herhaald worden.

Terug naar de vorige pagina