Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 06-10-2004 - Nieuwsberichten Eemland noord.

Te diep in het glaasje

SOEST In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 02.50 uur werd een 23-jarige automobilist uit Soest op de Koningsweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 565 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Mishandeling met hete thee

SOESTERBERG Op dinsdag 5 oktober werd kennelijk opzettelijk hete thee over een vrouw heen gegooid.

Rond 16.10 uur volgde een 29-jarige vrouw uit Veenendaal in een pand in Soesterberg een cursus. Zij had de afgelopen tijd al problemen gehad met een mede cursiste. Nu liep die mede cursiste langs haar heen en gooide kennelijk opzettelijk van achteren een beker hete thee over de schouder van de Veenendaalse.

De Veenendaalse hield daaraan rode plekken op haar schouder over en is voor behandeling naar een huisartsenpost gegaan. Zij deed aangifte van mishandeling. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Gordelcontrole

EEMNES Op dinsdag 5 oktober hield de politie van 13.45 uur tot 15.00 uur een gordelcontrole op de Zuidersingel. Dertien bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 45,-.