Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Overeenkomst gesloten over Woonplein De Vosholen

Hoogezand, 5 oktober 2004 Persbericht 2004/084

Het college van Burgemeester en Wethouders is akkoord gegaan met de realisatie van Woonplein De Vosholen, een combinatie van woninginrichting, bouwmarkten, tuincentrum en horeca. De gemeente sluit hiervoor een overeenkomst met Woonplein De Vosholen BV, een bedrijf van Visser Vastgoed te Sappemeer. Op 5 oktober wordt de commissie Ruimte de koopovereenkomst, het stedenbouwkundig plan, het bestemmingsplan en de grondexploitatie voorgelegd.

Op 31 maart 1998 is het uitvoeringsplan Detailhandelsbeleid Hoogezand-Sappemeer vastgesteld. Dit plan voorziet in een projectmatige verbetering van de detailhandelsstructuur, waaronder de grootschalige detailhandel. Naar aanleiding van het uitvoeringsplan is een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de realisatie van een themacentrum wonen. Op basis van dit haalbaarheidsonderzoek heeft het college van B&W op 18 februari 1999 besloten de ontwikkeling van een woonplein nabij de Kielsterachterweg nader uit te werken (het gebied ten zuiden van de Vosholen, gelegen tussen de Kielsterachterweg en de Kalkwijk).

Vervolgens heeft G.F. Visser Vastgoed BV te Sappemeer aangegeven het woonplein te willen realiseren. Met deze ontwikkelaar, inmiddels onder de naam Woonplein Hoogezand BV, is het overleg gestart en is er overeenstemming in de vorm van een koopovereenkomst en een stedenbouwkundig programma. Dit stedenbouwkundig programma is gemaakt door Aas Architecten uit Groningen.

In overleg met de ontwikkelaar en de architect heeft de gemeente een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld die, indien akkoord, direct na de commissievergadering in procedure gaat.
Om de daadwerkelijke realisatie te versnellen is het de bedoeling bouwvergunningen te verlenen voordat de bestemmingsplanprocedure is afgerond. Dit kan door het voeren van vrijstellingsprocedures. Projectontwikkelaar en gemeente hebben de intentie om de eerste bouwmarkt in het vierde kwartaal van 2005 te openen.

sluiten