Politie Groningen

Persberichten woensdag 6 oktober 2004

provincie Groningen, 06-10-2004 -

Zuidbroek/Alteveer/Ten Boer/Uithuizermeeden/Kornhorn:
snelheidscontroles
Heiligelaan Zuidbroek: dinsdagmiddag, 19 overtredingen, 136 geregistreerde voertuigen, snelheidslimiet: 50 km/uur, hoogste snelheid: 67 km/uur.
Beumeesweg Alteveer: dinsdagochtend, 65 overtredingen, 335 geregistreerde voertuigen, snelheidslimiet: 50 km/uur, hoogste snelheid: 95 km/uur.
Provincialeweg N360 Ten Boer: maandagavond, 4 overtredingen, 200 geregistreerde voertuigen, snelheidslimiet: 50 km/uur, hoogste snelheid: 75 km/uur.
Hoofdstraat Uithuizermeeden: dinsdagmiddag, 9 overtredingen, 585 geregistreerde voertuigen, snelheidslimiet: 50 km/uur, hoogste snelheid: 62 km/uur.
Provincialeweg N980 Kornhorn: dinsdagochtend- en middag, 16 overtredingen, 268 geregistreerde voertuigen, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Holwierde: alcomobilist botst tegen middengeleiding
De politie heeft dinsdagnacht op de Rijksweg N33 een 52-jarige man uit Spijk aangehouden voor rijden onder invloed. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zagen de Spijkster in zijn auto rijden en dat hij behoorlijk slingerde. De automobilist schampte vervolgens de middengeleiding op de rijbaan. De man werd staandegehouden. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 2 promille alcohol in zijn bloed had. De 52-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn auto moest zwaar beschadigd worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: overlastveroorzakers aangehouden
Op het Raadhuisplein heeft de politie dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Veendam en een 26-jarige man uit Wildervank aangehouden voor belediging en bedreiging. Door een parkeercontroleur werd gezien dat de Veendammer tegen een gevel urineerde en de Wildevanker alcohol op straat nuttigde. De parkeercontroleur sprak de overlastveroorzakers aan en gaf beiden een bekeuring. Hierop bedreigde en beledigden de verdachten de controleur. De ambtenaar moest zich terugtrekken om assistentie van de politie te vragen. Even later werden beide overlastplegers ingerekend. Zij werden ingesloten en zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Middelstum: twee gewonden bij ongeval op Eemshavenweg
Bij een verkeersongeval op de Eemshavenweg zijn dinsdagochtend een 34-jarige man uit Bedum en 34-jarige man uit Zandeweer gewond geraakt. Een 60-jarige man uit Groningen geraakte met zijn auto om onbekende reden op de linkerweghelft. De Stadjer en de tegemoetkomende Bedummer konden elkaar nog net ontwijken en zo een frontale aanrijding wisten te voorkomen. De Bedummer raakte door de uitwijkingsmanoeuvre in de berm en vervolgens in een slip. Hij wist zijn auto weer op de rijbaan te krijgen, maar botste vervolgens frontaal tegen de auto van de man uit Zandeweer. Beide bestuurders raakten gewond en zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide betrokken autos raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een analyse gemaakt. De Stadjer werd als verdachte van de aanrijding gehoord. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Middelstum: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Florastraat een hennepkwekerij opgerold. Op de zolderverdieping van de woning trof de politie een in werking zijnde kwekerij aan met 35 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld, waarna alle planten en toebehoren werden vernietigd. De bewoner, een 31-jarige man, ging vrijwillig mee naar het politiebureau. Hij werd gehoord en kon daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

De Wilp: man aangehouden voor bedreiging en bezit wapens De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Meester Nennstiehlweg een 30-jarige man aangehouden voor bedreiging en het bezit van diverse wapens. De politie beschikte over informatie dat in de woning een vuurwapen zou liggen. Ook was door de ex-vriendin van de verdachte aangifte gedaan van bedreiging. De 30-jarige werd in zijn woning aangehouden. In het pand trof de politie een gasdrukpistool met munitie, een luchtdrukpistool en twee messen aan. Ook werd een speelgoedgeweer, dat voor afdreiging geschikt is, gevonden. Alle wapens werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Berichten Stad volgen later