Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 6 oktober 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Jacob Catslaan 30, dakkapel voorzijde aanbrengen. Paradijsselpark 67, woning uitbreiden.
Dakotaweg 265, verdiepingsvloer aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Paradijsselpark 67, woning uitbreiden.
2. Bazuin 2, entree vergroten en fietsenbergingen plaatsen.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 7 oktober 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN
SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 27 september 2004:
Van Beethovenlaan 24, woning op verdieping uitbreiden en dakkapel achterzijde aanbrengen.
Van Beethovenlaan 26, woning uitbreiden en dakkapel achterzijde aanbrengen.
Bachstraat 62, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 28 september 2004:
Fazantstraat 1a, school uitbreiden.
Ferdinand Huyckburg 18, woning uitbreiden.
Ferdinand Huyckburg 17, woning uitbreiden.
Mees Toxopeusrede 34, dakkapel achterzijde aanbrengen. Rosanderwaard 2, dakkapel voorzijde aanbrengen. P.C. Boutenssingel 44, carport bouwen.
Koggerwaard 1, paneel en plafond slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 29 september 2004:
Merellaan 344, verdieping op noodlokaal plaatsen.

KAPVERGUNNINGEN

Door de gemeente zijn de volgende kapvergunningen aangevraagd en verleend:

Verzenddatum 28 september 2004:
s-Gravenpark 14 berken.
Wegens constructiewerkzaamheden. Herplantplicht voor 16 berken. Hoofdweg 116 bomen.
Wegens constructiewerkzaamheden.
Herplant met 75 bomen.
Bermweg 15 bomen.
Wegens constructiewerkzaamheden (ophoging van de weg). Herplant met 10 bomen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLINGSPROCEDURE BESTEMMINGSPLAN CAPELLE-WEST 1997

Vrijstellingsprocedure voor de aanleg van maximaal 10 parkeerplaatsen in de Van Kinsbergenstraat

Het college maakt bekend voornemens te zijn vrijstelling te verlenen krachtens artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Capelle-West ten behoeve van de aanleg van maximaal 10 parkeerplaatsen in de Van Kinsbergenstraat, naast nummer 18. Het voornemen ligt vanaf 27 mei 2004 gedurende vier weken ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen ten aanzien van het plan kenbaar maken.

INVALIDENPARKEERPLAATSEN

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 23 september 2004 (datum besluit 23 september 2004): kentekennummer ZL-XX-50 voor mevrouw H.C.T. Stolk-Ammerlaan (bestuurder) nabij het woonadres aan de Lepelaarsingel 26B in Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 23 september 2004 (datum besluit 23 september 2004): kentekennummer ZFZ794 (brommermobiel) voor mevrouw J. Witmont-Sleeuwenhoek (bestuurder) nabij het woonadres aan de Baronie 132 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, het voornemen betreffende de vrijstellingsprocedure bestemmingsplan Capelle-West 1997 en de besluiten betreffende de invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.