Gemeente Capelle a/d IJssel

Definitief ontwerp verdubbeling Hoofdweg vastgesteld

Het college heeft ingestemd met de uitbreiding van de Hoofdweg van twee naar vier rijstroken. Het definitieve ontwerp is vastgesteld. Naar verwachting wordt in februari 2005 gestart met de werkzaamheden. Medio 2006 moet de weg gereed zijn. Binnenkort zal meer informatie volgen over de planning van de werkzaamheden en eventuele omleidingen.

Inmiddels zijn de gemeenten Rotterdam en Capelle druk bezig met de voorbereiding van de aanbesteding van het werk voor de verdubbeling van de Hoofdweg. De gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel is in afwachting van een uitspraak van de Raad van State over de ontsluiting van de Rotterdamse Nieuwbouwwijk Nesselande op Nieuwerkerks grondgebied. Mocht deze uitspraak verregaande gevolgen hebben voor de plannen in Capelle, dan kan vertraging optreden. De gemeente Capelle aan den IJssel gaat er voorlopig vanuit dat februari 2005 de schop de grond in gaat.

Doel verdubbeling Hoofdweg
De verdubbeling van de Hoofdweg is nodig om Nesselande te ontsluiten. Een ontsluiting van de nieuwe wijk op de rijksweg A20 achtte Rijkswaterstaat in verband met extra filevorming ongewenst. De uitgangspunten voor het ontwerp zijn: een goede verkeersveiligheid, een goede bereikbaarheid van woningen en bedrijven, een goede doorstroming van het verkeer en een aantrekkelijke uitstraling van de weg.