Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 oktober 2004


UDDEL - Gewonden bij kop-staart-aanrijding


Bij een kop-staart-aanrijding zijn dinsdagmiddag (5/10) op de Kootwijkerweg twee gewonden gevallen. Een 38-jarige bestuurder uit Elspeet van een bedrijfsauto zag rond 13.25 uur te laat dat het verkeer, bestaande uit een vrachtauto en twee personenauto's, voor hem afremde en botste tegen de laatste personenauto. Een 43-jarige vrouw en een 45-jarige man, beiden uit Harderwijk, liepen pijnklachten op. Drie auto's liepen flinke schade op en werden weggesleept.


APELDOORN - Fietsster gewond door val


Een 17-jarige Apeldoornse fietsster raakte dinsdagavond (5/10) op de kruising Sluisoordlaan/Trekweg gewond toen zij ten val kwam. Het meisje reed over de fietsoversteekplaats toen zij rond 20.55 door nog onbekende oorzaak ten val kwam. Een
surveillerende politieman zag het meisje half onder haar fiets liggen. Een getuige had inmiddels de ambulance gewaarschuwd. Het meisje liep pijnklachten aan knie, hand en hoofd op. De ambulance bracht haar voor controle naar het Lukasziekenhuis.


BEEKBERGEN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn een proces-verbaal gegeven voor rijden onder invloed. De politie controleerde de man woensdagmorgen (6/10) vroeg rond 02.00 uur op de Arnhemseweg en constateerde dat hij onder invloed was. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De Apeldoorner moest bovendien nog een aantal openstaande boetes betalen.


APELDOORN - Politie vordert rijbewijs in


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs van een 49-jarige Apeldoornse automobilist ingevorderd. De politie zag de man woensdagmorgen (6/10) vroeg rond 02.15 uur op de Arnhemseweg rijden en zag dat er auto-onderdelen over het wegdek sleepten. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en gedroeg zich zeer recalcitrant. Hij blies op het bureau een promillage van 1,6. De Apeldoorner is eerder ook al aangehouden voor het rijden onder invloed.


APELDOORN - Rijverbod voor rijden onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag en woensdag een 39-jarige Apeldoornse automobilist een rijverbod van drie uur gegeven wegens rijden onder invloed. De politie controleerde de man woensdagmorgen rond 02.45 uur op de Wilhelmina Druckerstraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben en blies vervolgens op het bureau een promillage van 0,9 prom.


APELDOORN - Diefstal van motor


Onbekenden hebben dinsdagmorgen (5/10) vroeg vanaf de Lepelaarweg een motorfiets gestolen. De motor verdween tussen 01.00 en 07.00 uur uit de tuin bij de woning. Het gaat om een rode Yamaha met het kenteken MT-23-KB. De 41-jarige eigenares ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Auto gestolen


Dieven hebben woensdagmorgen (6/10) vroeg rond 03.25 uur vanaf de Nieuwenwijk een auto gestolen. Het betreft een zwarte BMW 316 met het kenteken 88-GP-VH. Kenmerkend aan de auto zijn de zwarte velgen. Bovendien is een koplamp defect. De 20-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie.


APELDOORN - Winkeldieven aangehouden


De politie heeft dinsdag (5/10) in diverse winkels enkele winkeldieven aangehouden. Een 54-jarige vrouw uit Apeldoorn nam in een winkel aan de Hoofdstraat voor bijna 70 euro aan artikelen mee. Zij kreeg een boete van 210 euro. Stadswachten hielden rond 13.00 uur een 43-jarige Apeldoorner aan met in zijn fietstassen vermoedelijk gestolen spullen uit onder meer een warenhuis, een supermarkt en uit een drogisterij.De man zit voor verder onderzoek in een cel. Een getuige zag rond 15.25 uur in een winkel aan de Asselsestraat dat een 49-jarige Apeldoorner een pakje vlees in zijn mouw stopte. Winkelpersoneel droeg de man over aan de politie die hem een boete van 125 euro gaf.


APELDOORN - Snelheidscontrole


De politie heeft dinsdag (6/10) op twee verschillende plaatsen een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde op de Zwolseweg de snelheid van 1.346 bestuurders van motorvoertuigen. Van hen reden er 82 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 87. Op de PWA-laan passeerden 1.889 bestuurders de controle. Van hen reden er 96 sneller dan toegestaan. De maximumsnelheid bedroeg hier 85 km.


Einde berichten

---- --