Politie Zuid-Holland-Zuid

06/10 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

06-10-2004 - Persberichten district II

CONTROLE ROODLICHT
PAPENDRECHT- Tijdens een roodlicht controle bij de verkeerslichten van de N3 / Rijksweg A15 hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode licht negeerden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 5 oktober 2004, van 07.00 tot 08.30 uur.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM- Een 42 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 5 oktober 2004, omstreeks 08.50 uur, in de Arkelstraat. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor zijn 39 jarige vriendin uit Gorinchem heeft mishandeld door haar te slaan en te schoppen. De vrouw vluchtte naar een vriendin waarna de politie werd gebeld. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Een 35 jarige man uit Alphen aan den Rijn is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 5 oktober 2004, in een woning aan de Stationsweg. Politieagenten doorzochten de woning na een tip dat er mogelijk vuurwapens aanwezig waren. Deze werden niet gevonden. Wel troffen agenten ongeveer 200 gram gedroogde henneptoppen aan. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte stond tevens gesignaleerd voor de Belgische politie. De verdachte is in afwachting van zijn uitlevering ingesloten en in verzekering gesteld.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
PAPENDRECHT- Een 54 jarige vrouw uit Papendrecht is door politieagenten in haar woning aangehouden nadat zij na een aanrijding doorreed. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 5 oktober 2004, omstreeks 12.45 uur. De vrouw was kort daarvoor met haar auto op de Merwedesingel tegen een verkeersbord gebotst. Haar auto raakte licht beschadigd en het verkeersbord stond krom. Na overleg met de officier van justitie kreeg de vrouw een boete van 220 euro. Na verhoor is de vrouw heengezonden.

GORDELCONTROLE
LEERDAM- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 35 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdag, 5 oktober 2004, op de Koningin Emmalaan, de Schaikseweg en de Provincialeweg N 484. In totaal controleerden de agenten ongeveer 350 voertuigen.

TASJESDIEVEN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Drie Bulgaren, twee mannen van 29 en 42 jaar en een 25 jarige vrouw zijn door politieagenten aangehouden na diefstal van een handtas. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 5 oktober 2004, omstreeks 15.20 uur, in winkelcentrum Den Briel. Het drietal werd door politieagenten, die in burger surveilleerden omdat de laatste tijd verschillende aangiften van zakkenrollen zijn gedaan, op heterdaad betrapt. Van een 34 jarige vrouw uit Papendrecht werd een handtas met inhoud gestolen. De tas lag onder in een kinderwagen. Voordat het drietal in een auto stapte werden ze aangehouden. De tas met inhoud werd in de omgeving van de auto op de parkeerplaats teruggevonden. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

RIETMAT IN BRAND GESTOKEN
SLIEDRECHT- Drie jongens van 14, 16 en 17 jaar uit Sliedrecht zijn door politieagenten aangehouden na brandstichting. Dit gebeurde op dinsdagavond, 5 oktober 2004, omstreeks 18.20 uur in de Koningsweer. Het drietal stak met een aansteker en een spuitbus een rietmat van een woning in brand. De rietmat en een pergola raakten daardoor beschadigd. Na verhoor zijn ze heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESIGNALEERD
PAPENDRECHT- Een 27 jarige man uit Papendrecht is tijdens een routinecontrole door politie agenten aangehouden omdat hij nog voor 778 euro aan boetes had openstaan. Dit gebeurde op woensdagochtend, 6 oktober 2004, omstreeks 00.15 uur, in de P.C.Hooftlaan. Nadat hij de boetes betaalde werd hij heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op woensdagochtend, 6 oktober 2004, omstreeks 01.55 uur, is op de Nieuwe Wolpherensedijk een 48 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.