Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 06-10-2004

Medicijnen teruggevonden
HAVELTE / DARP Dinsdagmiddag werd gemeld dat iemand gevaarlijke medicijnen had verloren tussen Havelte en Darp. Woensdagmorgen is de politie gebeld met de melding dat deze medicijnen inmiddels zijn teruggevonden.

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurster van een personenauto 300 ugl. (ongeveer 0.7 promille) Zij krijg een boete en een rijverbod van twee uur.
ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Annerweg een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Roswinkel aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 380 ugl. (ongeveer 0.9 promille) Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.
ASSEN Een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Assen blies in de nacht van dinsdag op woensdag 295 ugl. (ongeveer 0.6 promille) aan het politiebureau. Hij werd aangehouden in de straat Peelo op verdenking van het rijden onder invloed. Hij kreeg een transactie en een rijverbod.

Bestuurders geflitst door baldadige jongens
EMMEN De politie kreeg dinsdagavond een melding dat er jongemannen bezig waren met het stelen van fietsen aan de Laan van de Iemenhees.Ter plaatse bleek echter dat twee 15-jarige jongens uit Emmen met een fototoestel naar autos flitsten. De jongens hadden hun fietsen achter de bosjes gelegd waardoor omstanders in eerste instantie dachten dat ze bezig waren om fietsen te stelen. Agenten hebben uitgelegd wat de mogelijk gevolgen zouden kunnen zijn van hun geflits. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vijf processen-verbaal tijdens surveillance
MEPPEL Tijdens een surveillance aan de Eendrachtstraat hebben agenten dinsdagavond tegen vijf bestuurders proces-verbaal opgemaakt wegens: overschrijding maximum snelheid, rijden in een voetgangersgebied (2x), rijden zonder achterlicht en rijden met een kapotte koplamp.

Geen alcomobilisten tijdens verkeerscontrole Assen ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden langs de Europaweg. In totaal werd van 46 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.