Politie Zuid-Holland-Zuid

06/10 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

06-10-2004 - Persberichten district I

CONTROLE OVERWEG
DORDRECT- Tijdens een controle bij de spooroverweg aan de Smitsweg hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven aan scholieren die niet stopten voor de rode lichten. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 5 oktober 2004, van 07.15 tot 08.15 uur. Het merendeel van de scholieren stopten overigens keurig voor het rode licht. Wel kreeg 1 scholier nog een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Thorbeckeweg hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 2 keer geen APK, 1 keer voor een verkeerde kentekenplaat, 1 keer voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats, 1 keer voor onnodig geluid maken en 2 keer voor het niet dragen van de autogordel. De agenten hielden de controle op dinsdagmorgen, 5 oktober 2004.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 78 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 54 bestuurders die geen autogordel droegen, 1 keer voor het niet hands-free bellen, 1 keer voor het niet dragen van een bromfietshelm en 22 bestuurders reden te snel. De snelheid werd gemeten met de laserpatrol. De agenten hielden de controle op dinsdag, 5 oktober 2004, op de Reeweg Oost en de Oranjelaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. In totaal werden ongeveer 1540 voertuigen gecontroleerd.

DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 5 oktober 2004, op de Jagerweg en de Galileilaan. Tevens kreeg een wildplasser nog een bekeuring.

VALSE NAAM
ZWIJNDRECHT- Een 18 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 5 oktober 2004, omstreeks 14.00 uur, op de Burgemeester Jansenlaan. De verdachte reed zonder valhelm op een bromfiets. Toen de agenten hem bekeurden gaf hij een valse naam op. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

CONTROLE ROODLICHT
DORDRECHT- Tijdens een roodlicht controle bij de verkeerslichten van de N3 / Overkampweg hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode licht negeerden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 5 oktober 2004, van 07.30 tot 09.00 uur.

BROMFIETSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 29 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdag, 5 oktober 2004 van 15.00 tot 22.00 uur. Ze schreven de bekeuringen uit voor 14 bromfietsen met een te hoog vermogen en 15 verkeersovertredingen en technische gebreken. In totaal controleerden de agenten 60 bromfietsen. De bromfietsen werden door een motorrijder uit het verkeer gehaald en naar de controleplaats aan het Raadhuisplein gebracht.

BEREIGING
DORDRECHT- Een 38 jarige vrouw is door politieagenten aangehouden na bedreigingen met messen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 5 oktober 2004, omstreeks 16.20 uur, in een woning aan de Schiestraat. Politieagenten kwamen ter plaatse na een melding dat de vrouw onenigheid had met haar dochter. De vrouw, welke onder invloed verkeerde van drank in combinatie met medicijnen, was volledig doorgedraaid en gooide met huisraad. Zij bedreigde een politieagent met twee messen toen die de woning binnen wilde gaan. De agent bracht de dochter en haar kinderen in veiligheid. De vrouw werd aangehouden en ingesloten. Zij is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort. Ook is een hulpverleningstraject voor de vrouw gestart.

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 40 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden na een inbraak in een bouwkeet aan het Berckepad. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 5 oktober 2004. De verdachte brak een bouwkeet open en stal een laserapparaat. Hij werd in de Vriesestraat aangehouden met het laserapparaat onder zijn arm. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt a.s. vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie.