ENERTEL

Enertel netwerk als eerste gecertificeerd voor pinnen over IP

Aanzienlijke verlaging PIN-kosten voor retailers

Rotterdam, 6 oktober 2004 - Het netwerk van data- en telecomdienstverlener Enertel is als eerste in Nederland door Interpay gecertificeerd om betaalverkeer (chippen, pinnen en creditcard betalingen) afkomstig van IP-betaalterminals te transporteren naar Interpay.

Het afwikkelen van betaalverkeer over IP-bedrijfsnetwerken is een toepassing die met name gericht is op de retail- en horecabranche. Om bedrijven een totaaloplossing te kunnen bieden voor hun betaalverkeer werkt Enertel samen met EFT Systems, die de IP-betaalterminals levert. De specifieke oplossing van Enertel en EFT Systems biedt de winkelier een hogere verwerkingssnelheid en lagere kosten ten opzichte van de traditionele methoden.

12)'Wij zijn ontzettend blij met deze certificering,' aldus Cees Meeuwis, CEO Enertel. 'De afgelopen twee weken hebben we, als onderdeel van de certificering, de verbindingen en de nieuwe betaalterminals in de praktijk getest bij een klant. Deze was enorm te spreken over dit totaalconcept, vanwege de hogere verwerkingssnelheid maar ook omdat de voordelen van een bedrijfsnetwerk nu gecombineerd worden met het betalingssysteem. Dus direct inzicht in voorraden, transacties per vestiging en zelfs per kassa.'

Noot voor de redactie,