Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 6 oktober 2004

* AUTOMOBILISTEN HOUDEN ZICH GROTENDEELS AAN DE MAXIMUM SNELHEID

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagochtend en -middag snelheidscontroles op de Burgemeester Van Walsumweg, Blaak en Pompenburg.
Op de Burgemeester Van Walsumweg hielden tussen kwart over tien en elf uur 157 van de 159 zich aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Eén van de twee overtreders reed 66 km/uur. Tussen elf uur en half één lapten 28 van de 436 automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars op de Blaak. Hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur.
Op het Pompenburg hielden 271 van de 290 automobilisten zich aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Van de automobilisten die te hard reden bedroeg de hoogste snelheid 72 km/uur.


* GEWAPENDE OVERVAL VIDEOTHEEK
VLAARDINGEN - Dinsdagavond omstreeks zeven uur werd een videotheek in de Korte Hoogstraat door twee mannen overvallen. Het tweetal kwam de zaak in en bedreigde een medewerkster met een mes. Met een nog onbekend geldbedrag gingen de overvallers er vandoor. De recherche van het district Waterweg/Schiedam stelt een nader onderzoek in naar de gewapende overval.


* CHINEES BOOTRESTAURANT OVERVALLEN
ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag werd een Chinees bootrestaurant dat afgemeerd lag aan de Parkhaven overvallen. Kort na middernacht kwamen twee gewapende mannen de eetgelegenheid binnen waarna, onder bedreiging van vuurwapens, geld werd geëist Met een onbekend geldbedrag verlieten de overvallers even later de boot. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden een 43-jarige man uit Rotterdam aan. Nadat uit verhoor bleek dat de man niets met de overval had te maken, werd hij weer heengezonden. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* FIETSSTER OVERLEDEN NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks half acht overleed op de kruising van de Vaanweg met de Oldegaarde een 27-jarige vrouw uit Rotterdam, nadat zij was aangereden door een auto, die werd bestuurd door een 45-jarige man eveneens uit Rotterdam. Het slachtoffer, dat op een fiets reed, werd door de auto geschept. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De automobilist werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Als gevolg van de aanrijding werd voor enige tijd het verkeer omgeleid. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van de dodelijke aanrijding.


* MAN NA AANTREFFEN VUURWAPEN IN KELDER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen stelde politiepersoneel van het district Rotterdam-West na een vuurwapentip een onderzoek in een woning aan de Hooidrift in. Hoewel de 64-jarige bewoner meldde dat hij geen vuurwapen bezat, werd na een onderzoek in de woning en kelder in een oud gasfornuis een vuurwapen met bijbehorende munitie gevonden en in beslag genomen. De 64-jarige Rotterdammer werd op grond van de Wet Wapens en Munitie in verzekering gesteld.


* MAN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks kwart voor elf raakte een achttienjarige man uit Rotterdam gewond bij een steekpartij op de Dordtselaan. De Rotterdammer kreeg op straat ruzie met een 22-jarige man, waarna een vechtpartij ontstond. De vechtpartij werd beslecht met een mes, waarbij de achttienjarige Rottterdammer diverse snijwonden opliep. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De 22-jarige Rotterdammer werd ter plaatse aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Aanleiding tot de steekpartij moet worden gezocht in de relationele sfeer.


* VROUW LEVENLOOS IN WONING AANGETROFFEN
RIDDERKERK - Dinsdagavond omstreeks kwart voor elf werd in een woning in de Prinses Margrietstraat het levenloze lichaam aangetroffen van de vijftigjarige bewoonster. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt de toedracht van het overlijden van de vrouw. Donderdag zal op het stoffelijk overschot sectie worden verricht om de juiste doodsoorzaak te kunnen vaststellen.
Een vijftigjarige in de woning van het slachtoffer aanwezige man werd voor nader onderzoek en verhoor aangehouden en ingesloten.

Uitgave dinsdag 5 oktober 2004

* POLITIEMEDEWERKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 39-jarige politiesurveillant van de politie Rotterdam-Rijnmond is maandag aangehouden door personeel van het Bureau Interne Zaken (BIZ). De man wordt ervan verdacht dat hij in het verleden op grond van valse gegevens is genaturaliseerd. Het Openbaar Ministerie stelt om die reden een onderzoek in naar valsheid in geschrifte. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte was werkzaam in het district Rotterdam-Centrum.


* EEN DERDE TE HARD OP 'S-GRAVENDIJKWAL
ROTTERDAM - Maandagmiddag tussen kwart over twee en kwart voor drie hield personeel van de Verkeerspolitie op de 's-Gravendijkwal, ter hoogte van het Droogleever Fortuynplein, een radarsnelheidscontrole. Van de 400 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 127 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.


* HOOOGBEJAARDE VROUW OVERLEDEN NA WONINGBRAND

ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half elf ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning van een bejaardentehuis aan de Persoonshaven. De 94-jarige bewoonster overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
Nadat het brandalarm was afgegaan probeerden twee medewerksters van het bejaardenzorgcentrum tevergeefs de bewoonster uit haar woning te bevrijden. Personeel van de brandweer, dat na enkele minuten ter plaatse was, bluste de brand en gaf korte tijd later het sein 'brand meester'. De twee medewerksters van het bejaardentehuis werden in verband met de ingeademde rook ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Elf bewoners van de etage waar de brand was uitgebroken, moesten hun woning tijdelijk verlaten. Zij konden enige tijd later, nadat de ruimtes waren gelucht, weer terug naar hun woning.
De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* VERDACHTE KERKINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde maandagavond omstreeks elf uur, naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in een kerk op de Guido Gezelleweg in. Van de kerk was een ruitje ingeslagen. Politiemensen troffen met behulp van een politiehond een 23-jarige man uit Rotterdam in de tuin aan en hielden hem aan. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich, waarop hij door de hond werd gebeten. Na behandeling in het Zuiderziekenhuis werd de 23-jarige Rotterdammer overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.