Politie Drenthe

Politie vindt anabolen en drugs bij onderzoek fitnesscentrum

HOOGEVEEN 06-10-2004 - Bij een doorzoeking van Fitnesscentrum Fit Inn aan de Kanaalweg in Hoogeveen nam de politie woensdagmorgen een aanzienlijke hoeveelheid medicijnen (anabolen) en een kleine hoeveelheid XTC in beslag. Ook de administratie van het bedrijf is in beslag genomen. De 41 jr. eigenaar uit Hoogeveen en een 19 jr. medewerkster uit Nieuwlande zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening.

De politie stelde een onderzoek in omdat er informatie was binnengekomen dat er anabolen en XTC in dit bedrijf aanwezig zou zijn. Tijdens de doorzoeking onder leiding van een Officier van Justitie werden de drugs en de medicijnen door een drugshond van de politie gevonden. Bij de doorzoeking waren twee deskundigen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg aanwezig.

Het politieonderzoek richt zich nu op de herkomst van de medicijnen en voor wie deze bestemd waren. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Op dit moment worden er m.b.t. het verdere onderzoek geen mededelingen gedaan.

Dirk Neef verzorgt m.b.t. dit bericht de voorlichting voor Politie Drenthe.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.