Gemeente Voorschoten

Persberichten - Speed Visor remt automobilisten af Uitgebracht op: woensdag 6 oktober 2004

Vanaf dinsdag 5 oktober staat een Speed Visor in Voorschoten opgesteld aan de Koningin Julianalaan, kort na de bocht bij het Oorlogsmonument. De Speed Visor is een radarapparaat dat aangeeft wat de snelheid is van naderende voertuigen. De gemeente zet het apparaat in om automobilisten ertoe te bewegen hun snelheid te matigen op plekken waar over het algemeen te hard gereden wordt.

De gemeten snelheid is voor de automobilist te zien op een display (beeldvenster), zodat de bestuurder bewust wordt van de snelheid van zijn voertuig. Op deze manier wil de gemeente Voorschoten de verkeersveiligheid bevorderen op trajecten binnen de bebouwde kom waar over het algemeen te hard gereden wordt. Deze trajecten worden vastgesteld aan de hand van klachten en politiemetingen.

De Speed Visor is via de verkeersregio SVVLR (Leiden e.o.) aangeschaft en wordt bij toerbeurt gebruikt. De Speed Visor wordt de komende anderhalve maand voor de eerste keer in Voorschoten opgesteld. In deze periode komt de Speed Visor achtereenvolgens op zes verschillende plaatsen te staan. Behalve aan de Koningin Julianalaan, wordt de Speed Visor ook langs de Leidseweg-Noord/noord geplaatst. De overige plaatsen worden nog nader bepaald.

Om de gemeentelijke verkeersveiligheidsactie te ondersteunen houdt de lokale politie op gezette tijden snelheidscontroles in de buurt van de Speed Visor.


- einde bericht -