Milieukeur

06/10/2004

Gulpener bieren verwerven milieukeur

Het eerste Milieukeurcertificaat voor bier is uitgereikt en wel aan BV Gulpener Bierbrouwerij. Op woensdag 6 oktober 2004 heeft de officiële uitreiking plaatsgevonden aan de heer G.J.H. Halmans, directeur van BV Gulpener Bierbrouwerij. De uitreiking werd gedaan door mevrouw drs. R.N.M. van der Sijp, directeur van Stichting Milieukeur. Tevens is het eerste flesje Gulpener bier met Milieukeur overhandigd aan mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst, Commissaris van de Koningin in de Provincie Limburg.

Een historisch moment voor onze brouwerij, aldus de heer Halmans, directeur van BV Gulpener Bierbrouwerij, want Gulpener is de eerste Nederlandse bierbrouwerij die dit garantiezegel mag gaan voeren. Wij beschouwen dit als een bewijs voor de hoogwaardige kwaliteit van onze bieren maar ook als een groot compliment aan al onze gekwalificeerde medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.
BV Gulpener Bierbrouwerijen ontvangt Milieukeur voor de volgende biersoorten: Gulpener Pilsner, Gulpener Korenwolf, Gulpener Dort, Gulpener Oud Bruin, Gulpener Lentebock, Gulpener Herfstbock, Sjoes, Château Neubourg, Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel, Gerardus Wittems Kloosterbier Blond en Witte Kerst.

B.V. Gulpener Bierbrouwerij brengt bieren op de markt met grondstoffen die met een zo laag mogelijke milieubelasting zijn geteeld, geoogst en verwerkt. Met deze prestatie van formaat wensen wij Gulpener heel veel succes, zegt mevrouw Van der Sijp, directeur Stichting Milieukeur. En zonder twijfel weet het bedrijf met hun ongeremde enthousiasme en inspanningen weer nieuwe waarden toe te voegen aan het begrip duurzaam produceren en hiermee de kritische en bewuste consument te bereiken. De Milieukeurcriteria waar deze bieren aan voldoen zijn gericht op alle milieu-aspecten: van het gebruik van grondstoffen, water, energie, emissie en transport tot en met de afvalverwerking.

Mocht u het Gulpener bier met Milieukeur willen proeven, dan kan dat tijdens de Open Dag op zaterdag 9 oktober a.s., van 10.00 uur tot 16.00 uur, bij de volgende brouwgersttelers in Limburg: Firma De Puthof, Reijmerstokkerdorpstraat 130 in Reijmerstok en Proefboerderij Wijnandsrade, Opfergeltstraat 2 in Wijnandsrade.

Criteria Milieukeur
Stichting Milieukeur bevordert duurzaamheid door het ontwikkelen van criteria voor agro/food en non-food producten en diensten op basis van onderscheid in milieueffecten. De criteria worden beheerd door de onafhankelijke stichting, waarin consumenten-,
producentenorganisaties, detailhandel, overheid en milieudeskundigen deelnemen. Wanneer een product of dienst aan de criteria voldoet en het keurmerk Milieukeur verwerft betekent dit dat het, ten opzichte van de meeste vergelijkbare producten en diensten, een hoog milieurendement heeft. Op dit moment is Milieukeur op zowel voedingsmiddelen als niet-voedingsmiddelen te vinden, zoals aardappelen, uien, diverse groenten, gesneden groenten, aardbeien, appels, peren, appelsap, varkensvlees, maar ook campings, bungalowparken, groepsaccommodaties, verf, planten.


^ top