Milieukeur

06/10/2004

Vijfde bloemist verwerft milieukeur

Een mijlpaal is bereikt! De vijfde Business Bloemist binnen het project Natuurlijk beken ik graag kleur heeft Milieukeur verworven. Op woensdag 6 oktober 2004 heeft bloemist Flowers4U te Rijnsburg officieel het Milieukeurcertificaat ontvangen van de heer F. van Wesemael, voorzitter van de Colleges van Deskundigen van Stichting Milieukeur.
De uitreiking van het certificaat maakt onderdeel uit van de Week van Milieukeur, dat plaatsvindt van 4 tot en met 9 oktober 2004.

Met een groen hart beken je graag kleur, aldus de heer T. Clavaux van Flowers4U. Ik ben trots op wat we bereiken met dit project. De uitreiking vond plaats bij VelopA te Leiderdorp, een klant van Flowers4U. Natuurlijk willen wij in de eerste plaats de ontvangers van onze bloemen echt verrassen met iets moois. Als het dan ook nog een keer verantwoord is, dan is dat helemaal mooi, zegt de heer Van Klooster, directeur van VelopA. Op die manier passen bloemen van Flowers4U helemaal in onze bedrijfsfilosofie.

De jarenlange inspanning om een duurzame keten, waaronder ook de bedrijfsvoering van de bloemist, tot stand te brengen wordt met de uitreiking van dit Milieukeurcertificaat nog eens benadrukt, aldus de heer Van Wesemael van Stichting Milieukeur.
De vier bloemisten die reeds het Milieukeurcertificaat hebben ontvangen zijn: Impact te Haarlem, Bloemsierkunst t Zonnetje te Warder, Den Daas Bloemsierkunst te Zaandam en Bloembinderij Van der Maat te Den Haag.

De aanpak van de Business Bloemisten in het project Natuurlijk beken ik graag kleur voor duurzaam ondernemen heeft betrekking op de gehele bedrijfsvoering. Zo wordt er bijvoorbeeld scherp gelet op de inkoop van duurzaam geteelde bloemen en planten én een duurzame bedrijfsvoering, waaronder beperkt energieverbruik en zorgvuldige afvalscheiding. De traceerbaarheid door de keten is vaak een hele klus, waarbij samenwerking tussen de verschillende schakels in de keten onmisbaar is.

Milieukeurcriteria voor bloemisterij hebben betrekking op de gehele inkoop en verkoop van snijbloemen (inclusief snijgroen), planten, bolbloemen, bloembollen en boomkwekerijproducten. De Week van Milieukeur is een landelijk evenement waarmee de deelnemers aandacht vragen voor duurzaam produceren én duurzaam consumeren.

Criteria Milieukeur
Stichting Milieukeur bevordert duurzaamheid door het ontwikkelen van criteria voor agro/food en non-food producten en diensten op basis van onderscheid in milieueffecten. De criteria worden beheerd door de onafhankelijke stichting, waarin consumenten-,
producentenorganisaties, detailhandel, overheid en milieudeskundigen deelnemen. Wanneer een product of dienst aan de criteria voldoet en het keurmerk Milieukeur verwerft betekent dit dat het, ten opzichte van de meeste vergelijkbare producten en diensten, een hoog milieurendement heeft. Op dit moment is Milieukeur op zowel voedingsmiddelen als niet-voedingsmiddelen te vinden, zoals aardappelen, uien, diverse groenten, gesneden groenten, aardbeien, appels, peren, appelsap, varkensvlees, maar ook campings, bungalowparken, groepsaccommodaties, verf, planten.


^ top